The Dutch Lady’s

Maak een Pair Of Fashion Design Shoes, geïnspireerd  op een Fashion Designer, zo luidde de opdracht voor periode C/D.  Ik werd geïnspireerd door de modeontwerpster Tess van Zalinge. Zij laat typisch Hollandse materialen terugkomen in haar ontwerpen. Voorbeelden zijn delfsblauw en Staphorsterstipwerk. Ook laat ze het werk van bekende Nederlandse schilders zoals Johannes Vermeer tergkomen in haar ontwerpen. Ik vond dit erg origineel en wilde deze inspiratie gebruiken voor het maken van mijn Fashion Design Shoes.  De kleuren rood, wit, blauw en oranje spreken mij erg aan.

Het Delfsblauw word gemaakt in Delft bij De Porceleyne Fles. Dat is een aardewerk fabriek, opgericht in 1653 en tegenwoordig is dit ook een museum. Ook Tess van Zalinge heeft daar haar ontwerpen met samenwerking met De Porceleyne fles tentoongesteld.

De materialen die ik heb gebruikt bij het maken van mijn Fashion Design shoes geven Delftsblauw weer. Dit is kostbaar en breekbaar.  De schoen heeft de kleur blauw, maar is juist het tegenovergestelde van breekbaar. Het is namelijk erg stoer en robuust.  De bloemen in de kleuren rood en wit geven samen met het groen van de Hollandse weilanden het Nederlandse tintje.  De oranje strik die gebruikt is voor een veter is ook een typisch Hollandse kleur.

Ik heb zelf contact opgenomen met Tess van Zalinge om aan te geven dat ik haar ontwerpen erg mooi vind en dat ik haar inspiratie wilde verwerken in mijn Fashion Design Shoes. Ze vond dit erg leuk en wilde graag het eindresultaat zien. Dit heb ik haar dan ook met veel plezier toegestuurd.

De schoen past ook heel goed bij mijn persoonlijkheid. De schoen staat symbolisch voor het wandelen, waar ik erg van hou. Het porselein staat voor de bescheidenheid en correctheid. Ook het Hollandse tintje hoort bij mijn persoonlijkheid die ik tijdens mijn reizen graag vertel.

Gemaakt door: Isabella