MBO Westland

‘We zijn onder de indruk van jullie presentaties’ – vakjury innovatie-avond Business & Management

Stage is een belangrijk onderdeel van een mbo-opleiding. Studenten van de opleiding Lentiz | Business & Management lopen tijdens hun 3-jarige opleiding meerdere keren stage in zowel binnen- als buitenland.

Innovatie-avond
Studenten uit het tweede leerjaar hebben de afgelopen 10 weken bij verschillende bedrijven in de agrisector stagegelopen. Tijdens de stage hebben de studenten onder andere een innovatie voor het stagebedrijf bedacht. Afgelopen donderdag werd in het World Horti Center een innovatie-avond georganiseerd voor studenten, stagebedrijven en ouders. Hier hebben alle studenten hun innovaties gepresenteerd. De presentaties werden beoordeeld door een vakjury vanuit het bedrijfsleven.

Eén van de presentaties was van Thom van Woesik. Hij liep stage bij Van der Burg in Naaldwijk. Zij zijn gespecialiseerd in het kweken van Aloë vera. Thom heeft tijdens zijn stage een innovatie bedacht die het interne logistiek proces versneld. Deze innovatie wordt nu ook daadwerkelijk toegepast binnen het bedrijf. Thom: ’Als ik terugkijk op mijn stage ben ik erg tevreden en heb ik een leuke stage gehad. Het is leuk om te zien dat mijn idee nu ook daadwerkelijk wordt gebruikt.’ Met zijn verhaal wist Thom de vakjury te overtuigen en sleepte hij de eerste prijs binnen. De andere studenten die in de prijzen zijn gevallen, zijn Twan Lokker, Rosalie Persoon en Suzan Zuidgeest. Gefeliciteerd!

Terug naar het nieuwsoverzicht