Cursus & Consult

Groeien in: effectief communiceren

Als je in korte tijd je vaardigheden op het gebied van communiceren wilt ontwikkelen, dan is de training effectief communiceren een uitstekende keuze.

Deze training is speciaal bestemd voor medewerkers uit het middenkader die leiding geven aan een team. Je krijgt op een praktische wijze een aantal technieken en vaardigheden aangedragen om nog effectiever te zijn in de uitvoering van je werk. Je leert om je plaats als leidinggevende op een natuurlijke manier beter te kunnen oppakken.

Opleidingsadvies Direct inschrijven

Jouw resultaat

Het volgen van de training ‘effectief communiceren’ helpt jou om je rol als beginnend leidinggevende goed in te vullen. Daarnaast groei je in je rol, levert het je op de werkvloer tijdsbesparing op en daarmee een kostenbesparing voor het bedrijf. Goed leiderschap bevordert de werksfeer, levert minder stress en minder ziekteverzuim op.

Aanpak

Om jou alle aandacht te geven, werken we in kleine groepen. De training is praktisch van opzet, zodat er voldoende afwisseling is tussen theorie en praktijk. Daarbij is er alle ruimte voor inbreng vanuit de groep om praktische voorbeelden te delen. Onze trainers zijn mensen uit de praktijk die jou graag de fijne kneepjes van het leidinggeven leren. Daarmee kun jij optimaal werken aan je persoonlijke ontwikkeling.

De cursisten leren hoe ze in verschillende situaties effectiever naar hun medewerkers kunnen communiceren en deze beter kunnen motiveren. Ze verkrijgen daarbij inzicht in hun persoonlijke valkuilen en wat ze moeten doen om deze te vermijden. De werkvorm van deze training is heel praktijkgericht. Er wordt ingegaan op de knelpunten die de cursisten in hun dagelijkse praktijk ervaren. Basis elementen die aan bod komen tijdens de training zijn gericht op gespreks- en luistervaardigheden. Ook het omgaan met houding en gedrag van medewerkers worden behandeld

effectief-communiceren-en-leidinggeven

Groeien in: effectief communiceren

Starten met deze training?

Data en inschrijven

Inhoud

Groeien in: effectief communiceren (3 bijeenkomsten)

  • Leren communiceren
  • Basis gespreksvaardigheden
  • Kennismaking instrueren
  • Luistervaardigheden
  • Feedback geven en ontvangen
  • Beïnvloedingsmethoden
  • Omgaan met houding en gedrag

Wie volgen deze cursus?

Vanuit de praktijk ben je in een functie gerold waarbij je instructies geeft aan medewerkers en/of meer communiceert met klanten, leveranciers. Wie gingen jou voor? Teamleiders, assistent bedrijfsleiders, werkvoorbereiders, uitvoerders, voormannen.

Wist je dat deze cursus ook bij jou op het bedrijf gegeven kan worden? Met meerdere medewerkers. Interesse? Doe dan een

Incompany offerte aanvraag

Voorkennis

Elke onderdeel is afzonderlijk te volgen of opeenvolgend, bij het doorlopen van de training leidinggeven en communiceren. Om inzicht te krijgen in de achtergrond, kennis en ervaring wordt voor aanvang van een training aan de cursist gevraagd om online een aantal vragen te beantwoorden. Op basis hiervan ontvangt de cursist een advies over welke training het best bij zijn of haar niveau aansluit.

Bekijk ook: ‘Doelgericht leidinggeven‘ en ‘Resultaatgericht managen‘.

Kosten

€ 495,-  excl. 21% btw

Zowel de training leidinggeven en communiceren als elke losse training komt in aanmerking voor Colland subsidie

Cursusduur

3 dagdelen van 15.00 – 18.00 uur

Cursus- effectief-communiceren-leidinggeven-opti-flor
Doorgroeien! Dat wilde ik graag. Als Teamleider zocht ik meer uitdaging. Gelukkig staan ze daar bij Opti-flor voor open. Gezocht naar een cursus die mij zou versterken in communicatie en leidinggeven.
Silvano Fa - manager productie Opti-flor

Betere kijk op mensen = betere samenwerking

Samen met twee collega’s heeft Silvano de 3 modules van ‘Groeien in: Effectief communiceren & leidinggeven’ afgerond. “Het beter naar mensen leren kijken vond ik heel fijn om te mogen leren. Niet iedereen is hetzelfde en dat vraagt om een andere aanpak. Door te oefenen met verschillende gespreksvormen ga ik nu meer voorbereid een gesprek in. Kers op de taart is dat de cursus mij heeft geholpen bij mijn nieuwe functie. Ik ben nu Manager Productie en daar ben ik supertrots op!