Cursus & Consult

Groeien in leidinggeven: doelgericht leiden

Deze training ‘Doelgericht leiden’ is een vervolg op ‘Effectief instrueren’. En de training is naast een verdieping in het groeien in leidinggeven ook zeer praktijk gericht. De deelnemers leren om te gaan met alle facetten waarmee zij in de praktijk te maken krijgen. Ze mogen mogen de zaken die ze als lastig ervaren inbrengen. De nadruk ligt op de persoonlijke ontwikkeling van jou als leidinggevende.

Je resultaat

Het volgen van de training ‘Doelgericht leiden’ helpt je om jouw rol als leidinggevende verder vorm te geven. Daarnaast groei je in je rol. Het levert je op de werkvloer tijdsbesparing op.  En daardoor ook een kostenbesparing voor het bedrijf. Goed leiderschap bevordert de werksfeer. Het levert minder stress en minder ziekteverzuim op.

Aanpak

Het effectief oplossen van conflicten (medewerkers, leveranciers, klanten etc.) vormt een belangrijk onderdeel in deze training. Verder is er aandacht voor goede gespreksvorming: het houden van functioneringsgesprekken en beoordelingsgesprekken, het voeren van slechtnieuws gesprekken. Je leert hoe je vanuit jouw rol de situatie ten goede kunt beïnvloeden en daarmee resultaat gericht kunt leidinggeven..

Om jou alle aandacht te geven, werken we in kleine groepen. De trainingen zijn praktisch van opzet, waardoor er voldoende afwisseling is tussen theorie en praktijk. Daarbij is er alle ruimte voor inbreng vanuit de groep om praktische voorbeelden te delen. Onze trainers zijn mensen uit de praktijk die jou graag de fijne kneepjes van het leidinggeven leren. Daarmee kun jij optimaal werken aan je persoonlijke ontwikkeling.

Lentiz| Cursus & Consult - Leerlijn Leidinggeven

Groeien in leidinggeven: doelgericht leiden

Starten met deze training?

Data en inschrijven

Inhoud

Groeien in leidinggeven: doelgericht leiden (3 bijeenkomsten)

  • Persoonlijke ontwikkeling
  • Situationeel leidinggeven
  • Sollicitatiegesprekken
  • Functioneringsgesprekken
  • Aanspreken van medewerkers
  • Zakelijke gespreksvoering
  • Slechtnieuws gesprekken
  • Verdieping beïnvloedingsmethoden

Doelgroep

Assistent bedrijfsleiders, teamleiders en meewerkend voormannen en -vrouwen

Voorkennis

Elke onderdeel is afzonderlijk te volgen of opeenvolgend, bij het doorlopen van de training Leidinggeven. Om inzicht te krijgen in de achtergrond, kennis en ervaring wordt voor aanvang van een training aan de cursist gevraagd om online een aantal vragen te beantwoorden. Op basis hiervan ontvangt de cursist een advies over welke training het best bij zijn of haar niveau aansluit.

Kosten

€ 475,-  excl. 21% btw

Zowel de training Leidinggeven als elke losse training komt in aanmerking voor Colland subsidie

Cursusduur

3 dagdelen middag of avond van 14.00 – 17.00 uur of 19.00 – 22.00 uur