Cursus & Consult

Groeien in leidinggeven: training Effectief instrueren

Als je in korte tijd je vaardigheden op het gebied van leidinggeven wilt ontwikkelen, dan is de training Effectief instrueren een uitstekende keuze.

Deze training is speciaal bestemd voor medewerkers uit het middenkader die leiding geven aan een team. Je krijgt op een praktische wijze een aantal technieken en vaardigheden aangedragen om nog effectiever te zijn in de uitvoering van je werk. Je leert om je plaats als leidinggevende op een natuurlijke manier beter te kunnen oppakken.

Je resultaat

Het volgen van de training ‘Effectief instrueren’ helpt jou om je rol als beginnend leidinggevende goed in te vullen. Daarnaast groei je in je rol, levert het je op de werkvloer tijdsbesparing op en daarmee een kostenbesparing voor het bedrijf. Goed leiderschap bevordert de werksfeer, levert minder stress en minder ziekteverzuim op.

Aanpak

Om jou alle aandacht te geven, werken we in kleine groepen. De training is praktisch van opzet, zodat er voldoende afwisseling is tussen theorie en praktijk. Daarbij is er alle ruimte voor inbreng vanuit de groep om praktische voorbeelden te delen. Onze trainers zijn mensen uit de praktijk die jou graag de fijne kneepjes van het leidinggeven leren. Daarmee kun jij optimaal werken aan je persoonlijke ontwikkeling.

De cursisten leren hoe ze in verschillende situaties effectiever naar hun medewerkers kunnen communiceren en deze beter kunnen motiveren. Ze verkrijgen daarbij inzicht in hun persoonlijke valkuilen en wat ze moeten doen om deze te vermijden. De werkvorm van deze training is heel praktijkgericht. Er wordt ingegaan op de knelpunten die de cursisten in hun dagelijkse praktijk ervaren. Basis elementen die aan bod komen tijdens de training zijn gericht op gespreks- en luistervaardigheden. Ook het omgaan met houding en gedrag van medewerkers worden behandeld

Lentiz| Cursus & Consult - Leerlijn Leidinggeven

Groeien in leidinggeven: training Effectief instrueren

Starten met deze training?

Data en inschrijven

Inhoud

Groeien in leidinggeven: effectief instrueren (3 bijeenkomsten)

  • Persoonlijke ontwikkeling
  • Leren communiceren
  • Basis gespreksvaardigheden
  • Kennismaking instrueren
  • Luistervaardigheden
  • Feedback geven en ontvangen
  • Beïnvloedingsmethoden
  • Omgaan met houding en gedrag

Doelgroep

Assistent bedrijfsleiders, meewerkend voormannen/-vrouwen en team-/afdelingsleiders uit de glastuinbouw, hoveniersbedrijven en voedingsmiddelenindustrie

Voorkennis

Elke onderdeel is afzonderlijk te volgen of opeenvolgend, bij het doorlopen van de training Leidinggeven. Om inzicht te krijgen in de achtergrond, kennis en ervaring wordt voor aanvang van een training aan de cursist gevraagd om online een aantal vragen te beantwoorden. Op basis hiervan ontvangt de cursist een advies over welke training het best bij zijn of haar niveau aansluit.

Kosten

€ 475,-  excl. 21% btw

Zowel de training Leidinggeven als elke losse training komt in aanmerking voor Colland subsidie

Cursusduur

3 dagdelen middag of avond van 14.00 – 17.00 uur of 19.00 – 22.00 uur