Word Hovenier

Tuinverdriet of gelukkig met groen.

Tuinverdriet, een niet bestaand woord maar het is helaas een veel voorkomend probleem in de Nederlandse tuin. In gesprek met Frank en Miranda Blom van Blom Hoveniers uit Oudenbosch praten we over tuinverdriet en hoe zij niets liever zien dan dat iedereen gelukkig met groen is.

Gelukkig met groen

Frank en Miranda zijn, wat we noemen, echte groenexperts met passie voor het  vak. Het is ongelofelijk wat ze in 30 jaar hebben bereikt. Vroeger, zo lang geleden is het niet hoor, maar dat klinkt zo lekker, is Frank in de agrarisch sector werkzaam. Na een paar jaar maakt hij de overstap naar het vak hovenier en start zijn eigen bedrijf vanuit de garage.

Ambachtelijk groen, trends en innovaties

De liefde voor het ambacht, investeren in opleidingen, op de hoogte blijven van trends en innovaties blijken de juiste ingrediënten voor een succesvol bedrijf. De garage is ondertussen ingeruild voor een prachtig bedrijfspand. Samen met 20 enthousiaste medewerkers staan ze dagelijks klaar voor hun opdrachtgevers. Het hele bedrijf straalt professionaliteit en groen uit. Precies wat je hoopt te zien bij een bezoek aan een vakbekwaam hovenier.

Frank vergelijkt zijn bedrijf met een eik. `t Groeit niet hard maar kan wel tegen een stootje.

Gelukkig met groen - aangelegde tuin

Genoeg te doen in het groen

Anno 2020 is beplanting volgens Frank en Miranda (gelukkig) weer belangrijk in de Nederlandse tuin en omgeving. Natuurinclusief bouwen is het nieuwe normaal. Meer groen biedt subsidiemogelijkheden en heeft zelfs een positief effect op de waarde van je huis. Oplossingen bieden op het gebied van water, droogte en duurzaamheid is actueler dan ooit. Kortom er is genoeg te doen in het groen.

VMBO, MBO en Zij-instromer, groen is voor iedereen

De huidige en toekomstige ontwikkelingen in het groen betekent veel voor de sector. Er zijn veel mensen nodig, er zijn veel vacatures en er zijn gelukkig ook veel opleidingsmogelijkheden voor de diverse doelgroepen.

Bij Blom Hoveniers weten ze al lang dat dit betekent dat het niet alleen goed komt met de instroom van 16 jarigen. Ze onderhouden daarom warme contacten met de opleiders in de regio. Ze stellen hun bedrijf beschikbaar voor snuffelstages en ze bieden leer/werkplekken voor MBO studenten. Maar daarnaast zijn de zogenaamde “omscholers/ zij-instromers” ook hard nodig in de sector. Voor deze groep is de VHG branche opleiding uitermate geschikt. Een praktische vakopleiding voor volwassenen. Leuk detail is dat hun dochter Muriël op dit moment deelneemt aan de avondopleiding van Lentiz Cursus & Consult.

Klaar voor de toekomst

Blom Hoveniers is klaar voor de toekomst. Enne, heb jij last van tuinverdriet? Niet nodig! Neem eens contact op met een vakbekwaam hovenier bij jou in de buurt. Zij gaan graag voor je aan de slag zodat jij weer volop kunt genieten van je eigen stuk(je) groen geluk.

Overweeg jij een carrière in het groen vraag ons dan eens naar de mogelijkheden. We kijken graag samen met jou naar de opleidingsmogelijkheden die bij je passen.

Lees ook: 'Hovenier met hart voor de stad'
Terug naar het nieuwsoverzicht