Floracollege
Leerling achter een drumstel

Floracollege Cultuurprofielschool: wegens succes verlengd!

De komende vier jaar mag het Floracollege zich opnieuw ‘Erkende Cultuurprofielschool’ noemen.

Cultuurprofielscholen.nl

Cultuurprofielschool

Het keurmerk ‘CultuurProfielSchool’ wordt alleen toegekend aan scholen die excellent onderwijs aanbieden op het gebied van kunst en cultuur. Helemaal bijzonder is, dat er van de 44 scholen in Nederland die dit keurmerk hebben gekregen, maar een paar scholen een brede vmbo-school zijn, zoals het Floracollege. De meeste cultuurprofielscholen zijn havo-vwo scholen, met wel vaak een vmbo-tak.

Visitatiecommissie

Een visitatiecommissie heeft de school onlangs een hele dag aan een zwaar onderzoek onderworpen. Het hele leerplan van de kunstvakken, alle activiteiten van de kunstklassen en de musicalklas en het totale beleid van de school inzake kunst- en cultuuronderwijs is minutieus tegen het licht gehouden.

En de commissie oordeelde uiterst positief: Leerlingen zijn enthousiast over hun schoolkeuze vooral om de goede sfeer, de musicalklas, theaterklas en kunstvakken, en de vele activiteiten en mogelijkheden die de school biedt.

"Leerlingen zijn enthousiast over hun schoolkeuze, vooral om de goede sfeer, de musicalklas, theaterklas en kunstvakken."

Het Floracollege ziet kunst en cultuur als een belangrijk onderdeel van de vorming van de leerlingen. Die krijgen daarom les in vakken als muziek, drama, dans en beeldende vorming. Voor leerlingen met een meer dan gemiddelde belangstelling in deze vakken zijn er speciale kunstklassen.

Jaarlijks produceert de school twee of drie grote musicals, een grote toneelvoorstelling en talloze kleinere optredens en exposities.

Kom zelf kijken

Voor wie de leerlingen van de school eens in actie wil zien: op donderdag 4 juli om 19:00 uur en op vrijdag 5 juli om 20:15 uur wordt in Westlandtheater De Naald in Naaldwijk de musical ‘Wouter’ opgevoerd. Aan deze voorstellingen werken ruim 80 leerlingen voor en achter de schermen mee. Het verhaal is gebaseerd op het boek ‘Woutertje Pieterse’ van Multatuli, waaraan tekstschrijver en componist Hans Tobel, regisseur Mandy van Winden en choreografe Jaedy van den Broek een eigentijdse draai hebben gegeven. Dit drietal is de drijvende kracht achter de musicalklas van het Floracollege.

Kaarten voor de voorstelling zijn te reserveren via www.westlandtheater.nl of via de kassa van De Naald.