Floracollege

SOMtoday

Leerlingvolgsysteem

SOMtoday is het leerlingvolgsysteem dat wij op het Floracollege gebruiken.
Hierin houden wij niet alleen de voortgang van de leerling bij, maar ook afwezigheid door ziekte, ongeoorloofd verzuim, en alle andere zaken die van invloed zijn op het welzijn van uw kind bij ons op school. Ook het huiswerk, het rooster en de cijfers worden gecommuniceerd in SOMtoday.

Leerlingen krijgen aan het begin van ieder schooljaar een eigen inlognaam en wachtwoord via hun schoolmail. Hiermee kunnen ze direct inloggen op hun eigen SOMtoday-account.

Als ouder heb je eigen inloggegevens die toegang geven tot SOMtoday, zodat je kunt meekijken met je kind, maar ook kunt communiceren met de school.

Rooster en roosterwijzigingen

Het rooster van de leerlingen staat in SOMtoday en roosterwijzigingen worden dagelijks ingelezen zodat het rooster altijd actueel is. Het is dus belangrijk dat leerlingen ‘s-ochtends voordat ze naar school gaan, eventjes in SOMtoday kijken of er wellicht een wijziging is voor hen die dag.
Ouders kunnen op die manier ook makkelijk zien hoe laat hun kind iedere dag klaar is met school. Handig met het ophalen!

Huiswerk en toetsen

Als een docent huiswerk opgeeft, wordt dit ook in SOMtoday geplaatst. Niet alleen oefeningen, maar ook toetsen.
De cijfers worden ook in SOMtoday bijgehouden. Dit doen wij zo snel mogelijk na het nakijken, zodat leerlingen niet hoeven te wachten tot de volgende les om de uitslag van een toets te weten, maar gewoon zelf in SOMtoday het cijfer kunnen zien.

 

Heeft u nog vragen of heeft u hulp nodig bij het gebruik van SOMtoday?
Neem dan contact met ons op.

Naar SOMtoday