Floracollege

ICT op het Lentiz Floracollege

Een gecombineerde leerstijl

ICT is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Scholen, die hun leerlingen voorbereiden op de maatschappij, houden daar in toenemende mate rekening mee. Dat kan op verschillende manieren gebeuren. Sommige scholen zijn laptopscholen geworden of hebben op andere wijze met behulp van ict hun onderwijs sterk aangepast. Het Lentiz Floracollege kiest ervoor het beste van twee werelden te verenigen. Enerzijds het gebruik van moderne media in de klas, aan de andere kant het vertrouwde (werk)boek niet laten liggen. We noemen deze mix van leerstijlen blended learning.

Een eigen notebook

Voor deze vorm van gecombineerd leren is een eigen notebook (kleine laptop) onmisbaar. Er wordt van leerlingen verwacht dat ze op school én thuis met dit notebook kunnen werken. Dit maakt het niet alleen mogelijk de leerlingen vaardig te maken in het werken met digitale middelen, maar zorgt er ook voor dat met leerlingen een proces kan worden doorlopen om ze ‘mediawijs’ te maken. Welke site is betrouwbaar en hoe weet ik dat? Wat zijn de (fatsoens)regels in het digitale verkeer? Wat moet ik doen bij onverwachte nare ervaringen op het internet? Dit zijn voorbeelden van vragen die een leerling moet leren beantwoorden en toepassen in zijn schoolcarrière, maar ook daarna.

Een notebook via The Rent Company

Je kunt een notebook aanschaffen of huren via The Rent Company. Je kunt kiezen uit twee modellen. De specificaties van die modellen volgen later. Groot voordeel is dat dit inclusief een servicecontract is!

The Rent Company opent in juni een webshop waar je de bestelling kunt plaatsen.

Zelf een notebook aanschaffen

Het staat je vrij om zelf een notebook aan te schaffen. Onderstaand de specificaties waar de notebook aan moet voldoen. Programma’s als Kurzweil (voor dyslexie), maar ook alle programma’s speciaal voor de vakken kunnen bij deze specificaties goed draaien.

  • – Schermgrootte minimaal 11’’
  • – Werkgeheugen minimaal 4 GB
  • – Opslag minimaal 128 GB
  • – Voorkeur voor Windows 10 (niet S)
  • – Géén Chromebook *
  • – Géén Apple *

* Voor Chromebook en Apple is géén ondersteuning op locatie mogelijk. Op een Chromebook werken de programma’s die in de les gebruikt worden niet optimaal, of zelfs helemaal niet.

Heb je naar aanleiding hiervan nog vragen, dan vernemen wij dat graag.

Contactformulier