MBO LIFE College

10 jaar LIFE College – Leef je droom

LIFE College, de school van je leven.

Als je LIFE College binnenkomt voel je je direct welkom. Gastvrijheid. Dat vinden wij heel belangrijk. En dat begint bij de mevrouw Patricia Lindgren bij de receptie. Zij heet je elke dag welkom!

Voor alle leerlingen en studenten: het draait hier om jou. We stellen je de vragen: wie ben jij? Wat zijn je interesses? Weet je al waar je goed in bent? Wat je leuk vindt? We gaan het hier samen met jou ontdekken. Om daarna met elkaar te bekijken wat jouw talent is. Via workshops, en via gesprekken of via stages.

Want… je kunt veel meer dan je zelf weet! Het gaat hier niet om wat je niet kunt, maar om wat je wel kunt. Elke leerling en student verdient hier en krijgt hier een kans. En vaak niet één… nee we letten op je, want jij verdient meer kansen.

We hebben hier mensen werken waar je terecht kunt. Deze school is fijn om te zijn, te leren, vrienden te maken, een beeld te krijgen van je beroep en te dromen over jouw toekomst.

Storm, klas 1, techniek

"Ik ken hier veel mensen!"

Storm zit in klas 1 in de techniekklas. Mijn droom is boswachter te worden. Ik vind het belangrijk om bewust bezig te zijn met de natuur. Als ik zo een steentje kan bijdragen aan het behoud van de natuur, dan is mijn droom waargemaakt.

Als boswachter kun je eigenlijk van alles doen. Ik wil er voor de dieren zijn, maar ik wil ook mensen de natuur laten ontdekken door activiteiten te organiseren in de natuur.

LIFE College vind ik chill, leuk en gezellig. Ik heb met veel mensen contact op school. Er zijn leuke docenten en je leert er veel. Techniek vind ik het leukste vak, daar maak ik van alles, het werken met hout vind ik het leukste om te doen.

Na schooltijd ga ik vaak lekker honkballen samen met schoolgenoten.