Basisschoolleerlingen achter het stuur van landbouwvoertuigen

Kinderen uit groep 7 en 8 van basisschool de Groene Oase in Maasland leren op school over verkeersveiligheid. Om te ervaren wat een ‘dode hoek’ is, organiseerden studenten van de opleiding Groen, Grond en Infra van Lentiz MBO Maasland een gastles.

Op school kregen de basisschoolleerlingen eerst een theorieles van studente Desiree. Bij een parkeerplaats om de hoek van de school stonden zes indrukwekkende landbouwvoertuigen geparkeerd om de kinderen écht te laten ervaren hoe zij als verkeersdeelnemers veilig met de machines kunnen omgaan. Studenten die al werkzaam zijn in het bedrijfsleven en de grote machines goed kunnen besturen, verzorgden hier de praktijkles. Student Jeffrey vraagt een meisje wat ze ervan vindt om achter het stuur van een trekker te zitten: “Hoog, vet en leerzaam!”

Veilig omgaan met landbouwvoertuigen

In de omgeving van Midden-Delfland rijden regelmatig landbouwvoertuigen. Het is belangrijk dat kinderen leren over de gevaren van deze voertuigen. Meester Perry van groep 7 is enthousiast: “Super leerzaam voor de leerlingen om deze voertuigen eens op een veilige manier van zo dichtbij te bewonderen. Dit is een nuttige bijdrage aan de bewustwording rondom verkeersgedrag.”

De dode hoek van landbouwvoertuigen

Bij de opleidingen van Lentiz MBO Maasland staat veiligheid hoog in het vaandel. Hierdoor weten de studenten Groen, Grond en Infra precies te vertellen wat bijvoorbeeld de dode hoek is. Student Timo legt uit: “Gelukkig zijn steeds meer landbouwvoertuigen voorzien van een camera waardoor je als bestuurder achter het voertuig kunt kijken. Toch is er dan bijna altijd alsnog een dode hoek, dat is een plek naast of achter het voertuig wat je niet kan zien als chauffeur.” De basisschoolleerlingen klimmen vervolgens allemaal in de voertuigen om zelf te ervaren waar de dode hoek zich bevindt.

Over Lentiz MBO Maasland

Scholieren met een passie voor dieren, graag werken in de buitenlucht of het leuk vinden om met sport en evenementen bezig te zijn, kunnen terecht bij Lentiz MBO Maasland. Je vindt er een breed aanbod aan mbo-opleidingen op alle niveaus (BBL en BOL).

Terug naar het nieuwsoverzicht