MBO Maasland

Introductiekamp Outdoor Activities

De start van een nieuw schooljaar staat in het teken van ‘elkaar leren kennen’: met wie zit ik in de klas, van wie krijg ik les en waar is de kantine…Maar vooral ook kennis maken met diverse kanten van het beroep.  De studenten hebben voor de zomer al een voorlichting gehad over het introductiekamp waarin verteld werd dat het veel fietsen werd in combinatie met veel leuke activiteiten. Dinsdag … stond de hele groep dus klaar in fietskleding met eigen fiets. Na een klein uurtje kwamen we op de verblijfslocatie aan en wat bleek: “geen tenten om in te slapen” en de opmerking  “die moet je dus zelf maken”.

Met alleen rondbalken, touwen en zeilen werden er geweldige constructies neergezet. Met regen op komst was het wel spannend of iedereen het droog zou houden. Als je slaapplaats is geregeld is het tijd voor overige zaken in de outdoor. We zijn dus naar 2SUR5 in Wateringen gegaan om het hoogteparcours bij Boerderij Dichtbij  te doen. Een mooie parcours waar iedereen zijn eigen uitdaging kon aangaan. Als slot werd het vertrouwen in elkaar echt versterkt met de pamperpaal waar 4 studenten tegelijk op 12 meter kwamen te staan.

De volgende dag bleek dat de tenten het goed hadden gehouden al had niet iedereen even goed geslapen. Het zou wel de zwaarste dag met een tocht van wel 80-90 kilometer op de fiets. De Zeetoren in Hoek van Holland was het eerste doel. In verschillende groepen verdeeld hebben we allemaal geprobeerd te ontsnappen uit de escape rooms in de Zeetoren. Het is niet alle groepen gelukt om te ontsnappen, maar de lol was er niet minder om. In de stromende regen hebben alle leerlingen nog een abseil gemaakt onder begeleiding van een oud leerling.

De regen hield ons nog even bezig op de fiets naar `s Gravenzande waar aan zee het WATO Events geweldige activiteiten aanbiedt. In een wetsuit, zwemvest en met helm op hebben we in 2 rafts de golven getrotseerd. De golven waren ons op sommige momenten de baas waardoor 1 raft zelfs over de lengte over de kop ging. Een beetje bijgekomen van al het geweld op zee zijn we weer terug naar Rijswijk gefietst. Aantal kilometers op de teller: 45. Dat viel dus wel mee! Na een heerlijke BBQ hebben we de groepsdoelen besproken bij het kampvuur. Het was mooi om te horen wat iedereens persoonlijke motivatie voor de opleiding is en dat de verbinding tussen de studenten al zo groot was.

Na een ochtend tenten afbreken, opruimen en inpakken konden we op weg naar Outdoor Valley in Bergschenhoek. Daar was hebben de studenten een echte survivalrun training gehad. De aandacht ligt daar meer op techniek dan op alleen vies worden. Dat was natuurlijk wel een mooie bijkomstigheid. De groep heeft tijdens de training 5 mumselpunten verdiend. Dat betekende 5 meter mumselen over het gras. Wil je echt weten wat dat is vraag dan snel aan iemand die het al heeft gedaan of ga eens langs met een groep bij Outdoor Valley. Het is een aanrader om dat te ervaren!

De tocht richting Maasland was nog eens 25 km en samen met de heenweg bleek toch dit de zwaarste dag van het kamp te zijn. Voldaan en gesloopt hebben we het kamp afgesloten en kijken we vooruit naar 3 mooie schooljaren samen.

Jeroen en Lamper (Docenten Outdoor Activities)

Terug naar het nieuwsoverzicht