Lentiz | MBO Maasland opent nieuwe locatie voor hippische opleidingen in Schipluiden

In een sfeervolle setting, waarbij een historische boerderij getransformeerd is tot een moderne mbo-locatie, opent zich een wereld vol kansen voor jongeren die een passie hebben voor paarden. Onlangs verhuisde Lentiz | MBO Maasland de mbo-opleidingen Paardensport, Paardenhouderij en Paraveterinair Paard naar de Equestrum campus in Schipluiden. Teamleider Wendy Visser deelt haar enthousiasme: "Met de groei van het aantal studenten zijn we letterlijk uit ons gebouw in Maasland gegroeid. De Equestrum campus, nu de thuisbasis voor onze hippische opleidingen, is een droom die werkelijkheid wordt!”

Meer dan alleen onderwijs

In samenwerking met lokale bedrijven en overheidsinstellingen biedt de campus real-life projecten en initiatieven. Een voorbeeld hiervan is het practoraat, een expertiseplatform voor praktijkonderzoek, waar studenten de kans krijgen om innovatieve oplossingen te ontwikkelen voor vraagstukken rondom het welzijn van paarden. Deze praktijkgerichte aanpak belooft studenten een unieke leerervaring, gericht op onderzoek en innovatie. Zo is Lentiz | MBO Maasland meer dan alleen een school. Het is een plek waar theorie en praktijk samenkomen en waar studenten worden opgeleid tot toekomstbestendige professionals en instructeurs.

Een kleinschalige school met grote ambities

Studenten van de hippische opleidingen volgen een deel van hun lessen op de Equestrum campus, de praktijklessen worden gegeven op paardensport bedrijven in de omgeving. In de toekomst volgen mogelijk meer mbo-opleidingen. Jongeren met een passie voor dieren en planten, die graag werken in de buitenlucht of geïnteresseerd zijn in sport en evenementen, ontmoeten wij graag bij Lentiz | MBO Maasland. Onze school kenmerkt zich door een professionele en vriendelijke sfeer. Benieuwd? Bezoek dan de open dag op 25 maart. Op de Equestrum campus is er  een extra open dag op 10 februari.

Terug naar het nieuwsoverzicht