Ruiters spelen Polo

Stagebezoek UK opleiding Paard

In de week van 8 april hebben Margo Haans, docente Paardensport en -houderij en Henk van der Pol, coördinator Internationalisering een bezoek gebracht aan 9 stagebedrijven waar in totaal 17 studenten paardenhouderij stage liepen.

Paardensport Lentiz MBO Maasland speelt Polo in Wales

In de week van 8 april hebben Margo Haans, docente Paardensport en -houderij en Henk van der Pol, coördinator Internationalisering op maandag} al vroeg het vliegtuig van Amsterdam naar Birmingham genomen. Zij wilden graag een bezoek brengen aan 9 stagebedrijven waar in totaal 17 studenten paardenhouderij stage liepen.

Ze zijn in totaal 4 dagen geweest en hebben meer dan 10 bedrijven bezocht. Wat ze daar vooral hoorden, maakte hen erg trots. Alle bedrijven waren uiterst tevreden over onze paardenhouderij studenten. Ze werkten hard, deden goed mee, zagen het werk, spraken goed Engels en wisten zich snel aan te passen aan de gezinnen waar ze bij verbleven. Petje af dus voor deze kanjers.

Wat vooral ook opviel is dat het Engels van de studenten erg vooruit was gegaan, maar ook dat ze behoorlijk vaardig waren geworden in rijden. Zo werd door Jop voor gereden en liet hij een filmpje van een wedstrijd zien. Hij kon zelfs 4 prijzen tonen, waarvan 1 eerste prijs. Goed gedaan, hoor!

Mendy showde haar springkunsten op haar ‘geleende’ paard. Ze deed het fantastisch en haar stagebiedster, zelf een behoorlijk goed wedstrijdrijdster, was erg over haar en haar progressie te spreken.

Terug naar het nieuwsoverzicht