MBO Maasland

Studenten Lentiz | MBO gestart met studieprogramma Wildlife in Diergaarde Blijdorp

Hoe word je Wildlife dierverzorger in de dierentuin: Dertig studenten van Lentiz | MBO zijn deze week in de dierentuin gestart met een verdieping binnen hun opleiding Dierverzorging: Wildlife. Met deze samenwerking hopen de dierentuin en Lentiz | MBO studenten goed voor te bereiden op het werkveld waarin zij later aan de slag gaan. Jos Hartog, teamleider in Diergaarde Blijdorp, is trots op de samenwerking: “We hopen met Wildlife de kloof tussen theorie- en praktijkervaring kleiner te maken, waardoor studenten in de toekomst mogelijk beter in kunnen stromen in een baan in de dierverzorging.”

Droom je ervan om een Wildlife dierverzorger in de dierentuin te zijn?

Eerstejaars studenten die hebben gekozen voor Wildlife zijn blij dat de lessen zijn gestart!  Voor hen is de samenwerking met Diergaarde Blijdorp een droom die uitkomt. Student Sebastiaan (19) uit Rozenburg heeft veel liefde voor vissen. “Ik heb voor deze opleiding gekozen omdat ik later Marine bioloog wil worden. Super tof dat ik nu de kans krijg om mijn kennis op te doen in een dierentuin met veel wilde dieren. Maar het meest kijk ik natuurlijk uit naar de lessen in het Oceanium!” De studenten hebben een overeenkomst ondertekend met Diergaarde Blijdorp, de dierentuin stelt zich in ieder geval voor deze lichting studenten drie jaar lang beschikbaar. Student Demi (21) uit Vlaardingen zet met plezier haar handtekening onder de overeenkomst: “Ik vind alles aan wilde dieren leuk. Later wil ik aan de slag als gedragsonderzoeker in een wild reservaat.”

Diergaarde Blijdorp: Wildlife dierverzorgers in opleiding

Wekelijks komen de studenten samen in een klaslokaal in Diergaarde Blijdorp. Na een  theoretische uitleg in de ochtend gaan zij met opdrachten aan de slag in de praktijk. Docenten Joyce en Bianca hebben maanden naar dit moment uit gekeken: “Jongeren die kiezen voor de opleiding Wildlife krijgen de kans om zich te ontwikkelen tot vakbekwame dierverzorgers. We vergroten de kansen op de arbeidsmarkt en geven gehoor aan de vraag naar goed opgeleid personeel. Een schoolvoorbeeld van hoe mbo en het bedrijfsleven gezamenlijk de medewerker van de toekomst realiseren!”

Over de opleiding dierverzorging en Wildlife dierverzorgen in de dierentuin

Jongeren die kiezen voor de opleiding dierverzorging hebben een passie voor dieren. Lentiz | MBO biedt de opleiding aan op verschillende niveaus. In niveau 2 leren studenten alles over het verzorgen van dieren. In niveau 3 komt daar organisatie en planning bij. In de opleiding op niveau 4 leren studenten daar ook managementvaardigheden bij en vanaf nu dus ook dierentuindieren. De verdieping Wildlife wordt aangeboden op de locaties Maasland en Barendrecht. Geïnteresseerden in de opleiding zijn van harte welkom op de Open dagen. Een overzicht van de open dagen staat op de site: www.lentiz.nl/voorlichting/open-dagen .

Terug naar het nieuwsoverzicht