Studenten Lentiz | MBO Maasland en Barendrecht les in Diergaarde Blijdorp

Studenten van de mbo opleiding Dierverzorging van Lentiz | MBO Maasland en Barendrecht hebben sinds vorig schooljaar een kans om zich te specialiseren in dierentuindieren. Studenten kunnen zich aanmelden voor de plusklas Wildlife. Na een driejarige opleiding hebben gediplomeerden een grotere kans op een baan in dierentuinen en vormt het diploma een veelbelovende stap naar een carrière in de dierentuinbranche. Na een succesvol pilotjaar is de nieuwe groep eerstejaarsstudenten gestart met lessen in Diergaarde Blijdorp.

Natuurbehoud en sociale vaardigheden

Met ruime werkervaring in dierentuinen begrijpt docent Mariëlle Dijkman precies wat van dierverzorgers in een dierentuin wordt verwacht. Ze benadrukt het belang van het overbrengen van een realistisch beeld aan de studenten: “Dierverzorging in een dierentuin is breed! De werkzaamheden zijn afhankelijk van de diersoort en de verblijven. Onze studenten leren veel over diersoorten, gedrag, natuurbehoud, voedselbereiding, voeren en natuurlijk schoonmaken. Hun sociale vaardigheden worden ook getraind, bezoekers verwachten dat onze studenten informatie kunnen delen over de dieren.” Om deel te nemen aan de plusklas Wildlife moeten studenten aan strenge voorwaarden voldoen. Studenten schrijven en presenteren een uitgebreide motivatie waarna een toelatingsteam beoordeelt of kan worden deelgenomen aan de plusklas Wildlife. Student Mandaben Bordewijk (21 jaar) zet zich graag extra in voor deze kans: “Ik ben van jongs af aan geïnteresseerd in alle wilde dieren, van gifkikkers tot Aziatische olifanten. Na mijn opleiding hoop ik mij in te zetten voor natuurbehoud, misschien zelfs in het buitenland!”

Over de opleiding dierverzorging

Studenten die kiezen voor de opleiding dierverzorging hebben een passie voor dieren. Lentiz | MBO Maasland en Barendrecht bieden de opleiding aan op verschillende niveaus. In niveau 2 leren studenten alles over het verzorgen van dieren. In niveau 3 komt daar organisatie en planning bij. In de opleiding op niveau 4 leren studenten daar ook managementvaardigheden bij. Nu bestaat dus ook de mogelijkheid om in aanmerking te komen voor de plusklas Wildlife. Geïnteresseerden in de opleiding zijn van harte welkom op de Open dagen, bezoek voor de data en tijden de website: www.lentiz.nl .

Terug naar het nieuwsoverzicht