MBO Maasland
Twee studenten paardensport Lentiz MBO Maasland bij een springpaard

Studenten Lentiz | MBO Maasland geven clinic op Horse Event

Afgelopen weekend waren, evenals voorgaande jaren, de hippische opleidingen van Lentiz | MBO Maasland (MBO Paardensport en Paardenhouderij), vertegenwoordigd op het landelijke paardenevenement Horse Event in EXPO Haarlemmermeer. Naast een stand op het onderwijsplein, hebben enkele studenten van de opleidingen samen met longeer- en ruiterfitheidsspecialist Lammert Haanstra op zondag een interessante clinic gegeven.
Groepsfoto studenten paardensport Lentiz MBO Maasland bij horse-event 2019

Op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 september vond de inmiddels 18e editie plaats van Horse Event. Horse Event is een educatief paardenevenement dat jaarlijks wordt gehouden voor paardensportliefhebbers, recreatieruiters, instructeurs en ondernemers uit de hippische sector. Het evenement vond dit jaar voor de tweede keer plaats in EXPO Haarlemmermeer.

De hippische opleidingen van Lentiz | MBO Maasland waren ook dit jaar op dit mooie evenement vertegenwoordigd. Belangstellenden konden terecht in de stand van MBO Maasland, waar medewerkers en studenten van de school meer informatie gaven over de opleidingen.

Bovendien hebben studenten van het tweede leerjaar van de opleiding MBO Paardensport zich van hun beste kant laten zien in de clinic “Leuke lestips van Lammert en Lentiz”. De clinic vond plaats op zondag in de ondernemerspiste van Horse Event. Studenten lieten onder leiding van longeer- en ruiterfitheidsspecialist Lammert Haanstra, rij-instructrice Leone van de Wijgaart en mbo-docent Margo Haans perfect zien op welke manier zij tijdens de opleiding aan de slag gaan met ruiterfitheid. Ook toonden zij hoe zij dit gebruiken om hun houding en zit op het paard en zodoende hun rijvaardigheid te verbeteren. Een mooie ervaring voor onze studenten en mooi visitekaartje voor onze opleidingen.

Student paardensport Lentiz MBO Maasland op een springpaard bij Horse event 2019
Terug naar het nieuwsoverzicht