Typisch Nederland

Wist u dat Nederland maar liefst 37.000 km aan fietspaden heeft?

Hier op deze foto’s is te zien hoe mijn eerste schoen is geworden. Mijn inspiratie voor dit ontwerp is Tommy Hilfiger. Tommy Hilfiger is een Amerikaans merk en straalt ook Amerikaans uit. Daarom heb ik dat gekozen. Mijn schoen straalt juist Nederlands uit. Ik heb voor een klomp gekozen en dat is typisch Nederlands. Op de klomp zitten typische Nederlandse dingen: stroopwafels als hak, onderkant klomp binnenband van fiets, munt drop, stro, chocolade tulpen, Heineken dopjes, kippenveren en als binnenkant krant. De achtergrond past goed bij het ontwerp.

Het zijn voornamelijk warme (pastel)kleuren die ik heb toegepast. Nederland doet ertoe en daar moeten we zuinig op zijn. De klomp op zich is een statische vorm, maar met al mijn hergebruikte materialen als contrast gaat het leven.

Bij mijn tweede schoen heb ik veel gebruik gemaakt van bloem, groen en styling. Passend bij mijn opleiding en de export van bloemen en planten in Nederland. Nederlandse exporteurs van bloemen en planten hebben in 2019 opnieuw een record gebroken. In totaal ging er vorig jaar voor 6,2 miljard euro aan bloemen en planten naar het buitenland

Gemaakt door: Daniëlle