Horti Technics & Management

De tuinbouwsector is Nederlands trots en niet voor niets wereldleider op het gebied van handel, kennis en productie. Een mooie branche om in te werken, want het tuinbouwcluster is volop in beweging. In de opleiding Horti Technics & Management leiden we je op tot teeltspecialist, ondernemer, accountmanager en bedrijfsleider in de internationale wereld van de glastuinbouw. Een aantal lesonderdelen kan in het Engels aangeboden worden.

Inschrijven

Vul hier het inschrijfformulier voor 
de opleiding Horti Technics & Management. Dit kun je samen doen met je ouders/verzorgers.

Zeker weten waar deze opleiding 
om draait? Kom een dagje proefstuderen!

Schrijf je nu in!

Over de opleiding:

Handige informatie om te weten voordat je aan de opleiding begint.

Welk niveau is het?

In de beroeps opleidende leerweg (BOL) ga je voltijds naar school. Het eerste jaar is een basisjaar waarin we bepalen of je in leerjaar 2 doorstroomt naar niveau 3 of 4. Na het behalen van niveau 3 kun je werken of eventueel doorstromen naar mbo-niveau 4. De opleidingen op niveau 3 en 4 duren drie jaar. Na het behalen van niveau 4 kun je doorstromen naar het hbo.

Waar word je voor opgeleid?

Vakexpert teelt en groene technologie (niveau 4, crebonummer 25534) of vakbekwaam medewerker teelt (niveau 3, crebonummer 25536).

Toelatingseisen

De wettelijke toelatingseisen voor deze opleiding vind je hier.

Wat kost deze opleiding?

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld te betalen. De kosten stelt het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap vast en deze wijzigen ieder schooljaar. Hiernaast zijn er nog kosten voor boeken en materialen.

Na je diploma?

Met een diploma op niveau 3 kun je werken als (assistent-) bedrijfsleider of meewerkend voorman in de tuinbouw. Met een diploma op niveau 4 kun je aan de slag als teeltspecialist, ondernemer, accountmanager of bedrijfsleider in de tuinbouw in het binnenland en het buitenland. Je kunt ook een eigen bedrijf starten of ervoor kiezen om door te studeren aan het hbo.

Opbouw van de opleiding:

Dit kun je verwachten wanneer je aan deze opleiding begint.

Hoe is de opleiding opgebouwd?

Heb je een vmbo-diploma KL, GL of TL? Houd je van afwisselend werk, ben je ook praktisch ingesteld en wil je werken in een internationale dynamische branche? Dan is Horti Technics & Management de opleiding voor jou!

Wat doe je in de les?

Je houdt je bezig met alle aspecten die in de glastuinbouw van belang zijn. Van teelttechnieken tot ondernemen en van plant tot consument. De nadruk ligt op de bedrijfsprocessen in de glastuinbouw.

Vakken tijdens deze opleiding

  • Bedrijfsadministratie
  • Bedrijfseconomie
  • Bemesting
  • Gewasbescherming
  • Klimaatbeheersing
  • Marketing
  • Plantfysiologie
  • Rekenen
  • Teelttechnisch management

Deze opleiding volg je aan:

MBO Westland

De opleidingen van Lentiz | MBO Westland zijn gevestigd in het World Horti Center, een splinternieuw gebouw in Naaldwijk. Het World Horti Center is een unieke samenwerking tussen onderwijs, overheid, onderzoek en bedrijfsleven. Hier ontmoet je als student jouw mogelijk toekomstige werkgever!

Alles over MBO Westland