Floracollege

Bewegen en sport (gym)

Wat leer je bij dit vak?

Bij dit vak leer je door te bewegen. Je leert wat teamwork is, je leert wat coachen is, je leert te oefenen/trainen voor een nieuw sportonderdeel en je leert allerlei nieuwe spellen.
Er zijn verschillende thema’s die we behandelen bij bewegen en sport (B&S). Elke periode worden er 4 cijfers gegeven aan de hand van de letters MAST : Meedoen – Atletiek – Spel – Turnen.
Het vak B&S krijg je in alle vier de leerjaren. In het laatste leerjaar behandelen we veelal datgene wat je geleerd hebt in klas 1, 2 en 3 en wordt dit beoordeeld voor je examen

Wat heb je nodig voor dit vak?

Dit vak vindt plaats in een van de gymzalen op school of een externe sporthal (Pijl, Sosefhal, Vreeloohal). Elke leerling draagt zaalschoenen, een sportbroekje en een Floracollege gymshirt die je aan het begin van het schooljaar overhandigd krijgt. Om op een externe locatie te komen, zal je een fiets nodig hebben.

Hoe werken we bij dit vak?

We behandelen per les een thema binnen de sport waarbij er verschillende aspecten centraal staan. Bijvoorbeeld motorische vaardigheid, samenwerking, het opbouwen en afbouwen van de gymzaal of het coachen van een team.
Maar het allerbelangrijkste binnen het vak B&S is plezier!

Heb jij talent voor sport? Misschien is de stamgroep sport dan iets voor jou. Elke week extra sportles!

Lees meer