Floracollege

Kunstvakken

Het Floracollege is een Erkende Cultuurprofielschool. De kunstvakken zijn bij ons op school dus heel belangrijk.

Wat leer je bij dit vak?

De kunstvakken bestaan uit verschillende lessen. In de onderbouw krijg je les in Beeldende Vakken, zoals tekenen en handvaardigheid, en in Podiumvakken, dat zijn muziek, dans en drama.

We leren je bij deze vakken om je fantasie te gebruiken en je creativiteit te ontwikkelen. Dan kan je doen door te tekenen, te schilderen of te knutselen, maar ook door een typetje te spelen op het toneel. Bij dans leer je je lichaam te gebruiken als middel om je te uiten en je leert verschillende dansstijlen. Bij muziek wordt er natuurlijk veel gezongen, maar ook muziek gemaakt op keyboard, trommels en ukelele.

In klas 3 en 4 kan je ervoor kiezen om een aantal van deze vakken als eindexamenvak te gaan doen. Je doet dan in klas 4 een praktijkexamen én het centraal schriftelijk examen. Kies je dat niet, dan sluit je de Kunstvakken in klas 3 af.

Wat heb je nodig voor dit vak?

De danslessen vinden plaats in een mooie dansstudio in het centrum van Naaldwijk (De Harmonie), de andere lessen zijn op school. Bij dans heb je kleding aan waarin je makkelijk kan bewegen, zoals sportkleding of een sweater en een joggingbroek. Sport- of dansschoenen zijn handig.

Voor de beeldende vakken is je etui goed gevuld met (kleur)potloden, stiften, gum, puntenslijper en lineaal.

Voor muziek heb je oortjes nodig met een klein rond stekkertje.

Hoe werken we bij dit vak?

Je hebt altijd een lesblok van 90 minuten, zodat je genoeg tijd hebt om te werken aan je opdracht. We zijn altijd veel bezig met doen. Dansen, muziek maken, zingen, toneelspelen, tekenen, schilderen, hout bewerken, het zijn natuurlijk vooral praktische vakken. Maar daarnaast geven we ook stukjes theorie, zodat je ook weet wat je doet.

Heb jij talent voor een van de kunstvakken? Misschien is de stamgroep kunst dan iets voor jou. Elke week extra kunstvakken!

Lees meer

Musicalklas

Vind je het leuk om, na school, nog extra met kunstvakken bezig te zijn? Doe dan mee met de grote musicalprojecten van onze school. Niet alleen voor drama, dans en zang, maar ook voor decorbouw, kap & grime, kostuums maken, catering en theatertechniek kunnen we altijd enthousiaste leerlingen gebruiken.