MBO Maasland
Stokstaartje

Lentiz | MBO Maasland krijgt er met Diergaarde Blijdorp een klaslokaal van 34 hectare bij

Unieke samenwerking voor de ideale dierentuinmedewerker

In de dierentuinbranche is er een tekort aan goed opgeleid personeel. Veel dieropleidingen hebben geen vergunning om wilde dieren te houden en richten zich daarom op kleine en boerderijdieren. Een gevolg hiervan is dat afgestudeerden niet de juiste ervaring hebben om in de dierentuinsector te werken. Dierentuinen hebben daarentegen moeite met het vinden van goed opgeleid personeel. De niveau 4-opleiding dierverzorging van Lentiz | MBO Maasland gaat om die reden samenwerken met Diergaarde Blijdorp. Vanaf komend schooljaar krijgen studenten de kans om zich te specialiseren in dierentuindieren zodat zij, drie jaar later, met een volwaardig diploma meteen aan de slag kunnen in Blijdorp of andere dierentuinen.

Diergaarde Blijdorp als extern klaslokaal

De opleiding dierverzorging krijgt er een klaslokaal van 34 hectare bij! In Diergaarde Blijdorp kunnen studenten hun theoretische kennis in de praktijk gaan uitvoeren. Met Blijdorp als leeromgeving komt de school tegemoet aan de vraag vanuit het bedrijfsleven voor goed opgeleid personeel.

Bianca Willebrandts, docent dierverzorging en diermanagement bij Lentiz heeft zelf jaren in de dierentuin gewerkt: “Er zit een gat tussen de mbo-studenten dierverzorging niveau 4 en de hbo-onderzoeksstudent. Wij gaan er samen met Blijdorp voor zorgen dat onze studenten precies dat gat opvullen! Het is een samenwerking waar ik heel trots op ben. Leerzaam voor onze studenten en goed voor de dierentuinsector. Win-win!”.

Over de opleiding dierverzorging

Studenten die kiezen voor de opleiding dierverzorging hebben een passie voor dieren. Lentiz | MBO Maasland biedt de opleiding aan op verschillende niveaus. In niveau 2 leren studenten alles over het verzorgen van dieren. In niveau 3 komt daar organisatie en planning bij. En in de opleiding op niveau 4 leren studenten daar ook managementvaardigheden bij en vanaf nu dus ook dierentuindieren. Geïnteresseerden in de opleiding zijn van harte welkom op de Open dagen op zaterdag 19 februari en dinsdag 15 maart en kunnen bijvoorbeeld ook een dag komen proefstuderen. Alle informatie is terug te vinden op www.lentiz.nl/mbo-maasland.

Terug naar het nieuwsoverzicht