Maasland valt in de prijzen bij landelijk kampioenschap Paardenhouderij en Hoveniers

Afgelopen week streden studenten van Lentiz | MBO Maasland tegen mbo-scholen uit het hele land tijdens de finale van Paardenhouderij 2022 in Enschede. Daarnaast stonden twee leerlingen van Lentiz | VMBO Maasland in de Skills Talents Finale 2022 in de Jaarbeurs Utrecht tijdens de wedstrijd Tuinontwerp & -aanleg.

Iris van Berk en Maureen Maarleveld, studenten van de opleiding Paardensport en -houderij van Lentiz | MBO Maasland hebben maanden getraind richting voorrondes en de finale. In de finale die werd gehouden bij Manege Het Twentsche Veld, moesten de deelnemers van verschillende mbo-scholen een paard verkoop klaar maken en verkopen aan de jury. De studenten van Lentiz behaalden de felbegeerde eerste plaats en mogen zich nu Nederlands kampioen 2022 noemen!

VMBO Maasland Tuinontwerp en -aanleg

Na intensieve voorrondes was het afgelopen donderdag de beurt aan vmbo-leerlingen Bas Oosthoek en Mees de Jong. Zij lieten hun groene vingers zien bij de Skills Talents wedstrijd Tuinontwerp en -aanleg. Helaas hebben de jongens geen podiumplek behaald maar wel een zeer verdiende vierde plek. Het team behoort nu tot de beste van Nederland op dit onderdeel! Zij werden in de afgelopen maanden bijgestaan door coach Els Rodenburg: “We zijn hartstikke trots op de jongens! Het is geweldig om te zien hoe de jongens de afgelopen maanden zijn gegroeid! En voor henzelf staat het natuurlijk mooi op het CV!”

Over Lentiz | MBO Maasland

Scholieren met een passie voor dieren, die graag werken in de buitenlucht of die het leuk vinden om met sport en evenementen bezig te zijn, kunnen terecht bij Lentiz | MBO en VMBO Maasland. Check voor meer informatie de website www.lentiz.nl/mbo-maasland

Terug naar het nieuwsoverzicht