MBO Maasland

MBO studenten Lentiz | MBO Maasland kiezen massaal voor stage in het buitenland

Nu de grenzen weer open zijn, grijpen maar liefst zestig studenten van Lentiz | MBO Maasland hun kans om stage te lopen in het buitenland.

Vanuit school worden buitenlandstages gestimuleerd. Daniëlla Oosterbeek, schoolopleider bij Lentiz | MBO Maasland vertelt: “De overheid heeft de ambitie om tien procent van de mbo-studenten een deel van hun opleiding in het buitenland te laten volgen. Wij leggen de lat hoger. Wij zien dat onze studenten wijzer terug komen van buitenlandstages. Ze doen ervaring op in een andere cultuur en krijgen een vernieuwende blik op hun vakgebied. We maken dan ook dankbaar gebruik van de subsidies die er beschikbaar zijn voor deze reizen.”

Van Frankrijk tot Florida

De mbo’ers trekken de hele wereld over om internationale ervaring op te doen. Tot aan de zomervakantie zijn ruim zestig studenten buiten de Nederlandse landsgrenzen te vinden. Van activiteitenbegeleider op campings in Zweden en de Franse Alpen, husky’s trainen in Finland tot paardentrainer in Florida. Chloe, tweedejaars student Paardenhouderij, loopt momenteel stage bij Our Little Farm in Zweden: “Het is GE-WEL-DIG! Ik leer super veel over de Zweedse cultuur en over de paarden hier. Zeker weten ervaring die mij voor de rest van mijn leven bij zal blijven. Ik raad al mijn medestudenten aan om naar het buitenland te gaan!” Haar docente, Stephanie Bevelander is het hier helemaal mee eens. “Zeker in de paardenbranche is er veel werk te vinden voor afgestudeerde Nederlanders. In het buitenland staan we goed bekend om onze kennis van de paardensport.”

Sport- en hoveniersopleidingen van internationale waarde

De opleidingen van Lentiz | MBO Maasland kenmerken zich door de internationale waarde. Onlangs is de school gestart met de opleiding European Treeworker (ETW). Een opleiding waarin studenten worden opgeleid tot bomenspecialist. Zoals de naam al doet vermoeden kan een afgestudeerde ETW-er in heel Europa aan de slag. Ook de sportieve mbo- opleiding Outdoor Activities zit vol internationale en avontuurlijke stages. In de opleiding is er veel aandacht voor buitensporten zoals mountainbiken, klimmen en raften. Sporten waarvoor studenten veel de natuur van Nederland en Europa intrekken. Na de meivakantie is het overgrote deel, maar liefst zeventig procent, van de Outdoor- studenten in het buitenland te vinden. Jeroen Bosboom, docent van de opleiding: Midden in de natuur werken is een van de mooiste dingen aan het werk. Als onze studenten dat op een duurzame en verantwoorde manier doen, voelt dat des te beter!”

Over Lentiz MBO Maasland

Scholieren met een passie voor dieren, die graag werken in de buitenlucht of die het leuk vinden om met sport en evenementen bezig te zijn, kunnen terecht bij Lentiz | MBO Maasland. Je vindt er een breed aanbod aan mbo-opleidingen op alle niveaus (BBL en BOL). Check voor meer informatie de website www.lentiz.nl/mbo-maasland

Terug naar het nieuwsoverzicht