Stroopwafel voor het goede doel

Je start een beroepsopleiding op Niveau 2 Dierverzorging in Maasland. In twee jaar word je klaar gestoomd om van een jeugdige tiener een zelfstandig werkende professional te worden. Naast al de nodige vakkennis en vaardigheden neemt ook de beroepshouding een prominente rol in beslag.

Direct op de eerste dag van de opleiding, de introductie, wordt de volgende casus aan de student voorgelegd.

“Als je bepaald gedrag laat zien op je werk of in de stage, hoe denk je dat daarop gereageerd wordt”?

 Denk hierbij aan hangen op een stoel, scheldwoorden gebruiken of ongewenst aan elkaar of spullen zitten. Na een korte reflectie volgt de straf met uitleg;

1 stroopwafel voor het goede doel

Met de achterliggende bedoeling dat je jonge studenten elkaar gaan corrigeren, hou ik deze stand gedurende de hele opleiding bij. Tegen het einde van de opleiding, eigenlijk op de dag van de diploma uitreiking zelf, wordt de buit geïnd en in ruil voor het fel begeerde diploma afgegeven. Zelf eet ik bijzonder weinig suiker en zeker geen stroopwafels. Kinderen daarentegen wel. De totale opbrengst wordt zoals ieder jaar gedoneerd aan de kinderafdeling van het Renier de Graaf zieken huis in Delft. Om geen enkele verdenking van “Fraude” te scheppen, nodig ik meerdere studenten uit om mij te vergezellen bij de overhandiging. Dit jaar was Tijn bereid getuige te zijn van de donatie. Met een nieuw  studiegezelschap dit jaar van 24 studenten vrees ik een grotere doos te moeten regelen voor de overdracht over twee jaar.

Mark Appel, docent dierverzorging en SLC niveau 1-2 dierverzorging.

Terug naar het nieuwsoverzicht