MBO Maasland

Anneke Meijborg

Trajectbegeleider Regionale Meld- en Coördinatiefunctie voor voortijdig schoolverlaten bij het team Leerrecht, gemeente Vlaardingen.

Anneke Meijborg

Wie ben ik?

Mijn naam is Anneke Meijborg, Trajectbegeleider RMC bij het team Leerrecht, gemeente Vlaardingen. RMC staat voor Regionale Meld- en Coördinatiefunctie voor voortijdig schoolverlaten.

Wat doe ik?

Eén van mijn taken (RMC wetgeving) is ervoor zorgen dat jongeren vanaf 18 jaar tot 23 jaar, woonachtig in Vlaardingen, Schiedam of Maassluis, naar school blijven gaan.

Dit betekent wanneer er sprake is van ongeoorloofd afwezig zijn, de studieloopbaancoach dit meldt bij de ondersteuningscoördinator. Deze stuurt een melding naar DUO waarin het ongeoorloofde verzuim geregistreerd wordt. In een persoonlijke gesprek mag de jongere uitleggen wat er speelt. Studenten die in een andere gemeente wonen kunnen door een jongerenconsulent uit hun eigen gemeente gesproken worden.

Daarnaast ben ik vsv coach voor deze school. Ik ben inzetbaar om voortijdig schooluitval van de student te voorkomen. Dit houdt in dat ik alle studenten (vanaf 18 jaar) die woonachtig zijn in de regio Rijnmond spreek na aanmelding door de ondersteuningscoördinator.

Waar kan je mij vinden?

Wekelijks kom ik een dagdeel (vrijdagochtend) naar school om studenten te spreken waarbij hun afwezigheid zorgelijk kan zijn.

Anneke Meijborg-Sittrop
Trajectbegeleider RMC
T: 0102484024 M: 0650192733
Werkdagen; maandag t/m vrijdag

Op oneven weken maandag vrij

A.Meijborg@leerrecht.nl.

www.leerrecht.nl