MBO Oostland

Dierverzorging

Je hebt een echte passie voor dieren en wilt graag met dieren werken? Zorgen voor dieren, advies en informatie geven, praktisch bezig zijn en aanpakken is jou op het lijf geschreven? Dan past de opleiding Dierverzorging bij jou! Tijdens deze opleiding leer je alles over het verzorgen van dieren, zoals voeren, dagelijkse verzorging, welzijn en gezondheid.

Inschrijven

Vul hier het inschrijfformulier voor de opleiding dierverzorging in. Dit kun je samen doen met je ouders/verzorgers.

Direct inschrijven

Over de opleiding:

Handige informatie om te weten voordat je aan de opleiding begint.

Welk niveau is het?

Dierverzorging kun je volgen op niveau 2 en 4 en duurt afhankelijk van het niveau twee of drie jaar. De opleiding wordt aangeboden in de beroepsopleidende leerweg (BOL).

Je wordt opgeleid tot…

Medewerker dierverzorging (niveau 2, crebonummer 25732) of bedrijfsleider dierverzorging (niveau 4, crebonummer 25730).

Toelatingseisen

De wettelijke toelatingseisen voor deze opleiding vind je hier.

 

Wat kost deze opleiding?

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld te betalen. De kosten stelt het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap vast en deze wijzigen ieder schooljaar. Hiernaast zijn er nog kosten voor boeken en materialen.

Na mijn diploma!

Je kunt gaan werken als dierverzorger bij een kinderboerderij, pension, asiel of dierenspeciaalzaak. Met een diploma op niveau 4 kun je ook een eigen onderneming beginnen of een leidinggevende functie krijgen. Genoeg keuze dus!

Opbouw van de opleiding:

Dit kun je verwachten wanneer je aan deze opleiding begint.

Hoe is de opleiding opgebouwd?

De opleiding is opgebouwd uit blokken waarin verschillende thema’s behandeld worden. Je loopt het hele jaar door lintstage. Ook zijn
er een aantal blokstageweken. Je kunt stage lopen bij een bedrijf in de buurt maar tijdens de blokstages kun je ook naar het buitenland gaan.

Wat doe je in de les?

In de lessen staat de praktijk centraal. Naast de lessen over dierverzorging wordt er op niveau 4 ook aandacht besteed aan het runnen van een bedrijf. Tijdens de opleiding heb je lesuren van 40 minuten. Om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden van de nieuwste ontwikkelingen nodigen we gastdocenten uit, gaan we op bezoek bij bedrijven en houden we de lesstof actueel.

Iets voor jou? De opleiding Dierverzorging is iets voor jou als:

  • je wilt leren hoe je goed voor dieren kunt zorgen;
  • je mensen graag informatie geeft over dieren;
  • je graag je handen uit de mouwen steekt.

Vakken tijdens deze opleiding

Door middel van de keuzedelen Engels en ondernemend gedrag wordt er een extra verbreding aangebracht. Op niveau 4 wordt het keuzedeel voorbereiding hbo aangeboden.

  • Verzorging en voeding;
  • Gedrag
  • Dierenwelzijn en gezondheid
  • Voortplanting
  • Omgaan met klanten
  • Kennis van wet- en regelgeving
  • Leiden van een bedrijf of afdeling