Werkbegeleider zorgboerderij

Zorgen voor mensen, dieren en agrarische activiteiten, zoals zaaien, oogsten, bodemverzorging en alles leren over de verzorging van planten. Een mooie combinatie op de zorgboerderij. Het contact tussen dieren en mensen staat centraal. Daarbij kijk jij vooral naar wat er wél kan. Iedere dag is er weer van alles te doen en zorg jij voor afwisseling, uitdaging en werkplezier.

Inschrijven

Vul hier het inschrijfformulier voor de opleiding Persoonlijk Werkbegeleider zorgboerderij (niveau 4) in. Dit kun je samen doen met je ouders/verzorgers.

Direct inschrijven

Vul hier het inschrijfformulier voor de opleiding Werkbegeleider zorgboerderij (niveau 3) in. Dit kun je samen doen met je ouders/verzorgers.

Direct inschrijven

Over de opleiding:

Handige informatie om te weten voordat je aan de opleiding begint.

Welk niveau is het?

De opleiding Werkbegeleider zorgboerderij kun je volgen op niveau 3 en 4 en duurt 3 jaar.

Je wordt opgeleid tot…

Werkbegeleider zorgboerderij, niveau 3 (crebonummer 27017)
Persoonlijk werkbegeleider zorgboerderij, niveau 4 (crebonummer 27018)

Toelatingseisen

De wettelijke toelatingseisen voor deze opleiding vind je hier.

 

Wat kost deze opleiding?

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld te betalen. De kosten stelt het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap vast en deze wijzigen ieder schooljaar. Hiernaast zijn er nog kosten voor boeken en materialen.

Na mijn diploma!

Je gaat aan de slag op een boerderij met een agrarische- en zorgdoelstelling. Ook kun je gaan werken bij zorginstellingen die de groene leefomgeving gebruiken om mensen te begeleiden. Of je kiest ervoor om verder te studeren aan het hbo. Je opleiding vindt plaats op school en in de praktijk.

Opbouw van de opleiding:

Dit kun je verwachten wanneer je aan deze opleiding begint.

Hoe is de opleiding opgebouwd?

Je leert hoe het leven op de boerderij eraan toe gaat. Hoe dieren en planten verzorgd moeten worden en hoe je omgaat met verschillende doelgroepen. Denk daarbij aan jongeren met gedragsproblematiek,
ex verslaafden, mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke handicap of ouderen. Maar ook wat er komt kijken bij het opzetten van een passend begeleidingsplan voor cliënten, het coördineren van
zorg en het aansturen van collega’s.

Wat doe je in de les?

In de lessen staat de praktijk centraal. Naast de lessen over dierverzorging wordt er op niveau 4 ook aandacht besteed aan coördinerende taken. Om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden van de nieuwste ontwikkelingen nodigen we gastdocenten uit, gaan we op bezoek bij bedrijven en houden we de lesstof actueel.

Iets voor jou? De opleiding Werkbegeleider zorgboerderij is iets voor jou als:

  • je passie hebt voor mensen én dieren;
  • je mensen en dieren graag verzorgt;
  • je groene vingers hebt en activiteiten onderneemt;
  • je graag je handen uit de mouwen steekt.

Vakken tijdens deze opleiding

  • Verzorging en voeding;
  • Gedrag
  • Dierenwelzijn en gezondheid
  • Voortplanting
  • Omgaan met klanten
  • Kennis van wet- en regelgeving
  • Leiden van een bedrijf of afdeling