MBO Westland

Masters of Food

Heb jij een passie voor voeding en gezondheid? Wil je weten wat er precies in jouw voeding zit? Weet je hoe voedsel eigenlijk geproduceerd en (veilig) bereid wordt? En wat het kost? Welke voeding geschikt is voor verschillende doelgroepen en hoe kun je hen kunt voorlichten én overtuigen om de beste keuzes te maken voor hun gezondheid? Dan is de opleiding Masters of Food iets voor jou!

Inschrijven

Vul hier het inschrijfformulier voor de opleiding Masters of Food in. Dit kun je samen doen met je ouders/verzorgers.

Direct inschrijven

Over de opleiding:

Handige informatie om te weten voordat je aan de opleiding begint.

Welk niveau is het?

De opleiding Masters of Food is een driejarige mbo-opleiding op niveau 4.

Je wordt opgeleid tot…

Vakexpert voeding en voorlichting (niveau 4, crebonummer 25464).

Toelatingseisen

De wettelijke toelatingseisen voor deze opleiding vind je hier.

Wat kost deze opleiding?

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld te betalen. De kosten stelt het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap vast en deze wijzigen ieder schooljaar. Hiernaast zijn er nog kosten voor boeken en materialen.

Na mijn diploma!

Na het behalen van het diploma stroomt een groot deel van onze studenten door naar het hbo. Je kan terecht bij veel hbo-opleidingen. Het meest in de lijn van deze mbo-opleiding zijn Voeding & Diëtetiek, Voedingsmiddelentechnologie of Food & Innovation.  Maar je kunt ook denken aan opleidingen op het gebied van marketing & communicatie en bewegingstherapie.

Je kunt ook aan de slag als voedingsadviseur, zowel bij ambachtelijke bedrijven als in de grootschalige voedingsindustrie. Of betrokken zijn als voedingsvoorlichter bij projecten vanuit de gemeente, onderwijs- of zorginstellingen. Je kunt ook (als zelfstandig ondernemer) mensen adviseren over gezonde voeding of juist voorlichting geven gericht op preventie.

Opbouw van de opleiding:

Dit kun je verwachten wanneer je aan deze opleiding begint.

Hoe is de opleiding opgebouwd?

Gezonde voeding is het centrale thema in onze lessen. In het eerste jaar kijk je naar de basis van ons voedsel: eiwitten, koolhydraten en vetten. Daarnaast zijn voedselkwaliteit en voedselveiligheid belangrijke thema’s. Je leert wat er in voeding zit, hoe het veilig bereid kan worden en wat de juiste voeding en lekker bewegen doet voor een fitte leefstijl.

In het tweede en derde jaar staan naast de kennis over voeding ook voedingsvoorlichting aan doelgroepen, innovaties op voedingsgebied en marketing centraal. Je leert hoe je mensen kunt adviseren, begeleiden en motiveren om hun eet- en beweegpatroon blijvend te veranderen.

Er is veel aandacht voor theorie, maar je bent gedurende de hele opleiding een groot deel van de week actief en onderzoekend bezig. Zo ga je bijvoorbeeld elke week zelf aan de slag in de workshopkeuken. Ook loop je verschillende stages.

Wat doe je in de les?

Vind je voeding en gezondheid belangrijk? Ben je graag creatief, ondernemend en vernieuwend bezig? En heb je een vmbo-diploma KL, GL of TL of een overgangsdiploma Havo 3-4? Wacht niet en meld je aan voor Masters of Food!

Vakken tijdens deze opleiding

  • Voeding theorie en praktijk
  • Kwaliteitszorg en voedselveiligheid
  • Bewegingsleer en coaching
  • Communicatie en voorlichting
  • Food design
  • Marketing
  • Anatomie en fysiologie
  • Voeding en doelgroepen
  • Voeding voor verschillende levensfasen
  • Voeding bij gezondheid en ziekten