foto gemberkoekman nieuwsbericht kerstmarkt

Donderdag 21 december kerstmarkt bij Lentiz | VMBO Maasland

Op donderdag 21 december van 17:00 tot 20:00 uur is er een kerstmarkt bij Lentiz | VMBO Maasland. Kom de kerstsfeer proeven en help de leerlingen om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel. Iedereen is welkom! 

De leerlingen organiseren tijdens de kerstmarkt allerlei activiteiten om zoveel mogelijk geld op te halen voor kleuterschool Jambanjelly in Gambia, Afrika. Denk aan de verkoop van zelfgemaakte (kerst)producten, entertainment, eten en drinken en het rad van fortuin. Hou er rekening mee dat het niet altijd mogelijk is om geld te wisselen. Neem daarom zoveel mogelijk kleingeld mee.   

Het goede doel waar we het voor doen

Sinds 2010 steunt Lentiz | VMBO Maasland een kleuterschool in Jambanjelly, een klein dorpje in Gambia. Op deze Afrikaanse school zitten ruim 500 kleuters en werken zo’n 20 onderwijzers en vrijwilligers, die behalve voor het onderwijs, ook zorgen dat de kinderen op schooldagen in ieder geval één (eenvoudige) maaltijd krijgen. 

Eind februari/begin maart reist een delegatie met leerlingen en begeleidende docenten voor een week af naar de kleuterschool in Gambia. Zij gaan met eigen ogen bekijken wat er gebeurt met het geld dat is ingezameld. Daarnaast steken zij zelf de handen uit de mouwen om activiteiten voor de kinderen te organiseren en het team van Jambanjelly te ondersteunen.

Terug naar het nieuwsoverzicht