VMBO Maasland

Groep 8-leerlingen volgen proeflessen bij Lentiz | VMBO Maasland

Lessen, volgens een écht rooster. Afgelopen week ontvingen we ruim 250 kinderen van basisscholen uit de regio die momenteel in groep 7 of 8 zitten tijdens de proeflesmiddag. De kinderen ervaarden hoe het is om bij ons op school te zitten. Een perfecte manier om te oriënteren op een passende school in het voortgezet onderwijs.

Voor de leerlingen die nu in groep 8 zitten, is het een belangrijk schooljaar. Zij maken dit jaar namelijk een keuze voor een passende school binnen het voorgezet onderwijs. Het is belangrijk dat deze leerlingen zich goed kunnen oriënteren en ‘voelen’ of een school wel of niet bij ze past. Het volgen van proeflessen is de perfecte manier om dat te ervaren.

De leerlingen bakten pannenkoeken bij VAP (Verwerking Agrarische Producten), maakten een bloemstukje bij bloemsierkunst en volgden andere praktijkvakken zoals groenvoorziening, dierverzorging, techniek, beeldende vorming en gym. Natuurlijk stonden ook de vakken zoals biologie, natuur- en scheikunde (NASK) op het rooster en deden de leerlingen bij Engels een escape room. Fantastisch om te zien hoe enthousiast de leerlingen en ouders waren.

Om een goede keuze te maken voor volgend schooljaar, is het belangrijk dat de leerlingen en de ouders/verzorgers de sfeer van de ‘nieuwe’ school proeven. Daarom organiseren we een:

  • voorlichtingsavond voor ouders/verzorgers op woensdag 17 januari van 19:30 – 21:00 uur
  • open avond op vrijdag 26 januari van 18:00 – 21:00 uur
  • open dag op zaterdag 10 februari van 10:00 – 13:00 uur

Tijdens de open dagen en voorlichting maakt u kennis met het onderwijs van de school.

Extra proeflesmiddag op donderdag 14 december

Voor de kinderen die de proeflesmiddag gemist hebben, is er op donderdag 14 december een herkansing. Via lentiz.nl/vmbo-maasland is het mogelijk om in te schrijven.

Inschrijven proeflesmiddag
Terug naar het nieuwsoverzicht