Onvergetelijke en leerzame uitwisseling

Terwijl de rest van de leerlingen van leerjaar 3 aan hun tweede stage begonnen, hebben de leerlingen die deelnamen aan de uitwisseling een onvergetelijke week gehad met leerlingen uit Turkije, Italië en Spanje. Na de eerdere uitwisselingen in Madrid, Izmir en Rome waren de leerlingen ontzettend blij om elkaar in Nederland weer te zien.

Tijdens de week hebben de leerlingen, naast ‘family time’ allerlei gezamenlijke activiteiten gedaan. Spelstof ontwikkelde een escapespel waarin samenwerking, Engels, biologie, brainkrakers en kennis samenkomen: Escape the classroom met het thema Healthy Life. Bij Outdoor Forest vond er een echte expeditie Robinson plaats met boogschieten, vuur maken, puzzelen. Perfecte activiteiten om de saamhorigheid en communicatie binnen de groep te stimuleren. Daarnaast stonden klompen beschilderen, een interactief stadsspel in Delft, een boottocht en activiteiten op het strand op het programma.

Als afsluiter organiseerden een viertal betrokken ouders op vrijdagavond de Dutch night. Bij de touwtrekvereniging van Maasland stonden vers bereide oer-Hollandse gerechten, zoals stamppotten, pannenkoeken, kroketten en frikandellen klaar voor een goede bodem. Om het thema af te maken, lagen er op het buitenterrein spellen klaar, zoals zakspringen, touwtrekken en sjoelen.

We kijken terug op onvergetelijke en leerzame week, waarin onze leerlingen kennis en ervaring hebben opgedaan met verschillende culturen en we ze letterlijk hebben zien groeien in hun ontwikkeling! De leerlingen bouwden een ontzettend goede band op met elkaar én met de ouders van de gastgezinnen. Na alle avonturen die ze met elkaar hebben beleefd, was het een moeilijk afscheid. Op het vliegveld kwamen er zelfs tranen.

De uitwisselingen zijn onderdeel van het project Healthy Life van Erasmus+. Met Erasmus+ ondersteunt de Europese Unie de educatieve, professionele en persoonlijke ontwikkeling van deelnemers in het onderwijs, training, jeugd en sport. Het programma biedt mogelijkheden om kennis en ervaring op te doen in binnen- en buitenland en draagt daarmee bij aan het verbeteren van de kwaliteit van onderwijs. Erasmus+ levert op deze manier een bijdrage aan economische groei, werkgelegenheid, gelijke kansen en inclusie in Europa.

Dankzij de uitwisselingen die onze leerlingen ervaren verbeteren zij hun communicatieve en interculturele vaardigheden. Zij doen onmisbare soft skills en talenkennis op en worden uitgedaagd om competenties te ontwikkelen die belangrijk zijn om actief deel te nemen aan de maatschappij.

Terug naar het nieuwsoverzicht