VMBO Maasland
Foto leerlingen tijdens Groen - Skills Talents Bloemwerk

Kwalificatiewedstrijd Skills Talents Bloemwerk

Terwijl wij ons voorbereiden op de open dag van komende vrijdag 27 januari, bereiden onze leerlingen zich voor op de regionale kwalificatiewedstrijd van Skills Talents Bloemwerk. Leerlingen van verschillende scholen komen naar Lentiz | VMBO Maasland en strijden onderling voor een plek tijdens Skills The Finals op 23 en 24 maart in de RAI in Amsterdam.

Skills Talents is voor vmbo-leerlingen die zich voorbereiden op het examen. Het is voor leerlingen die wel van een uitdaging houden, of wel een uitdaging kunnen gebruiken. Binnen tien verschillende vakrichtingen laten vmbo-leerlingen zien wat zij in hun mars hebben en het opnemen tegen leeftijdsgenoten. De vakwedstrijden bestaan uit drie onderdelen:

  • de voorronde op school
  • de kwalificatiewedstrijd 
  • de nationale finale: Skills The Finals

Kleur, compositie en techniek

Skills Talents Bloemwerk is voor creatieve leerlingen die graag met hun handen werken. Tijdens de wedstrijd passen de leerlingen verschillende bloembindtechnieken toe. Denk aan een handgebonden boeket of een gestoken bloemwerk. Het maken van een duidelijke en kloppende kostenberekening kan ook onderdeel zijn van de wedstrijd.

De wedstrijd is gebaseerd op module 4 van het profielvak Groen en op het keuzevak Bloemwerk. Belangrijke elementen in deze wedstrijd zijn gevoel voor kleur, compositie en techniek. Lees meer op worldskillsnetherlands.nl.

Terug naar het nieuwsoverzicht