VMBO Maasland
Foto meisje bij zeefdruk - Nieuwsbericht stagepreriode bovenbouw

Start stageperiode leerlingen van leerjaar 3

Hoe is het om te werken in een hotel, bij de gemeente of reclamebureau, op een basisschool, kinderboerderij of bij de bouwmarkt? Dat ervaren onze leerlingen tijdens hun stageperiode in de bovenbouw. Van 5 t/m 16 februari lopen zij stage bij bedrijven in onze regio. We wensen al onze leerlingen en stagebedrijven ontzettend veel succes en bedanken alle bedrijven die zich inzetten om onze leerlingen te begeleiden tijdens hun stage!

Wij zijn een school met een groen profiel, wat betekent dat de leerlingen onder andere aan de slag gaan met profielmodules en beroepsgerichte keuzevakken die aansluiten op de beroepsmogelijkheden in de groene sector. Om aan te sluiten bij het groene profiel wordt er minimaal in één van de twee stageperiodes stage gelopen in de groene richting: dieren, planten, groenvoorziening, voeding, agrarische techniek of outdoor activities.

Leren op een werkplek én in een beroepssituatie

Onze missie is om leerlingen op te leiden tot zelfbewuste, zelfregulerende en integere burgers met een ondernemende, maar vooral een praktijkgerichte houding. Stage, ook wel werkplekleren of beroepenstage, draagt hieraan bij en is daarom een belangrijk onderdeel in de bovenbouw. Leerlingen leren op een werkplek en in een beroepssituatie. Het gaat daarbij om gepland en bewust leren van leerlingen gericht op het verwerven van beroepsrelevante vaardigheden en competenties.

Naast het feit dat de leerlingen een persoonlijke groei doormaken tijdens het werkplekleren, willen we de leerlingen meer ervaring laten opdoen in de groene sector. De leerlingen krijgen daarmee de kans zich goed te oriënteren op vervolgopleidingen, beroepen én de enorme vraag naar gemotiveerde mensen binnen deze sector. In de groene sectoren zitten namelijk volop toekomstgerichte kansen op afwisselende betaalde banen.

Terug naar het nieuwsoverzicht