VMBO Maasland
Foto uitleg plant - nieuws tweede stageperiode

Tweede stageperiode leerjaar 3 van start

Van 8 mei t/m 26 mei lopen alle leerlingen van leerjaar 3 voor de 2e keer stage bij een écht bedrijf. Tijdens het werkplekleren maken leerlingen een persoonlijke groei door en doen ze ervaring op binnen de groene sector.

Zelfbewuste, zelfregulerende en integere burgers met een ondernemende, maar vooral een praktijkgerichte houding.

Onze missie is om leerlingen op te leiden tot zelfbewuste, zelfregulerende en integere burgers met een ondernemende, maar vooral een praktijkgerichte houding. Stage, ook wel werkplekleren of beroepenstage, draagt hieraan bij en is daarom een belangrijk onderdeel in het 3e leerjaar. De leerlingen gaan aan de slag met profielmodules en beroepsgerichte keuzevakken die aansluiten op de beroepsmogelijkheden in de groene sector. Het gaat daarbij om gepland en bewust leren van leerlingen gericht op het verwerven van beroepsrelevante vaardigheden en competenties.

Vraag naar gemotiveerde mensen binnen de groene sector

Omdat we een school zijn met een groen profiel wordt er minimaal in één van de 2 stageperiodes stage gelopen in de groene richting: dieren, planten, groenvoorziening, voeding, agrarische techniek of outdoor activities. Daarmee krijgen ze de kans zich goed te oriënteren op vervolgopleidingen, beroepen én de enorme vraag naar gemotiveerde mensen binnen deze sector. In de groene sectoren zitten namelijk volop toekomstgerichte kansen op afwisselende betaalde banen.

Succes en vooral veel plezier!

We wensen al onze leerlingen en stagebedrijven ontzettend veel succes en bedanken alle bedrijven die zich inzetten om onze leerlingen te begeleiden tijdens hun stage!

Terug naar het nieuwsoverzicht