Uitwisseling leerlingen Spanje, Turkije en Italië

Het afgelopen jaar zijn onze leerlingen op uitwisseling geweest naar Madrid, Izmir en Rome. Nu is het onze beurt om de leerlingen in Maasland te ontvangen.

Op de eerste dag na de meivakantie staan de leerlingen uit Turkije, Italië en Spanje voor onze deur voor de uitwisseling. De uitwisselingen zijn onderdeel van het project Healthy Life van Erasmus+. Met Erasmus+ ondersteunt de Europese Unie de educatieve, professionele en persoonlijke ontwikkeling van deelnemers in het onderwijs, training, jeugd en sport. Het programma biedt mogelijkheden om kennis en ervaring op te doen in binnen- en buitenland en draagt daarmee bij aan het verbeteren van de kwaliteit van onderwijs. Erasmus+ levert op deze manier een bijdrage aan economische groei, werkgelegenheid, gelijke kansen en inclusie in Europa.

Dankzij de uitwisselingen die onze leerlingen ervaren verbeteren zij hun communicatieve en interculturele vaardigheden. Zij doen onmisbare soft skills en talenkennis op en worden uitgedaagd om competenties te ontwikkelen die belangrijk zijn om actief deel te nemen aan de maatschappij.

De leerlingen die te gast zijn geweest bij één van de gastgezinnen tijdens de vorige uitwisseling, ontvangen nu één leerling bij hun thuis. Wij zijn ontzettend trots dat we deze uitwisseling mogelijk maken voor onze leerlingen en wensen onze leerlingen én de leerlingen uit Turkije, Spanje en Rome een onvergetelijke week. We houden jullie op de hoogte via onze Instagram en Facebook kanalen.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht