Hoveniersopleiding regio Den Haag

Ben jij graag buiten en steek jij graag je handen uit de mouwen? Dan is de hoveniersopleiding in regio Den Haag van Lentiz | Cursus & Consult zeker iets voor jou. Deze praktische (avond)opleiding voor volwassenen is helemaal gericht op het hoveniersvak. De totale opleiding duurt drie jaar.

Inhoud Hoveniersopleiding

Leerjaar 1: aankomend hovenier
Leerjaar 2: Hovenier
Leerjaar 3: Vakbekwaam hovenier

Wie volgen deze opleiding?

De landelijk erkende branche opleiding vakbekwaam hovenier is geschikt voor mannen en vrouwen die het vak willen leren. Ook zij instromers van buiten de groene sector en gepassioneerde liefhebbers van groen zijn natuurlijk ook van harte welkom.

Iets voor jou?

De hoveniersopleiding vindt plaats in Maasland en Barendrecht en is goed te bereiken vanaf Den Haag.

Wil je meer informatie? Bekijk: ‘opleiding hovenier

Sybrand uit Moordrecht hovenier

Zij gingen jou voor

Sybrand Nagelmaker, docenten uit de praktijk en een flinke portie zelfstandigheid noemt Sybrand de grootste pluspunten van de avond-hoveniersopleiding voor volwassenen. Je leert alleen vakkennis waardoor het direct toepasbaar is. Geen droge lesstof en eerlijk gezegd verraste me dat wel. Gewoon leren wat je nodig hebt, geen onnodige ballast. Wat in de praktijk al snel opvalt is dat je het vakjargon beter begrijpt. Hierdoor is het werk gelijk een stuk leuker. Wel zo handig als je snapt waar je collega’s het over hebben.

(Lees hier het artikel:
Sybrand uit Moordrecht helemaal happy als hovenier‘)

Sanne de Groot, “Ik breng het geleerde direct in de praktijk, dit zou ik ook iedereen adviseren die deze opleiding volgt. Het snoeien van een heg bijvoorbeeld. Tijdens de praktijklessen leer je de eerste kneepjes van het vak, maar daarna is het vooral blijven oefenen en kritisch naar jezelf blijven kijken. Tijdens je werk veel planten om je heen hebben heeft ook een meerwaarde met het oefenen van de plantenkennis. “De zelfverzekerdheid waar ze klanten mee adviseert is enorm gegroeid”, vertelt haar werkgever Hedwig trots. “Als werkgever investeer je niet alleen in kennis maar ook in persoonlijke groei”, aldus Hedwig.

(Lees hier het artikel: ‘Hovenier worden? Dat is toch (niets) voor vrouwen?‘)

Hoveniersopleiding in Den Haag-Sanne