Dalton MAVO & Het Groene Lyceum

Voor groep 7/8

In groep 7 of 8 ben je de oudste van de school en heb je, samen met je ouder(s)/verzorger(s), een belangrijke keuze te maken. Waar wil jij graag na de basisschool verder leren?

Onze school is groter dan jouw basisschool, maar omdat je bij ons in een stamgroep zit en je een eigen coach hebt, krijg je veel persoonlijke aandacht. Wij vertellen graag over onze school en je bent altijd welkom om kennis te maken.

Om meer te weten te komen en te kijken of onze school bij jou past, geven wij op een aantal vaste momenten in het schooljaar meer informatie. Zo komen onze ambassadeurs op bezoek bij de meeste basisscholen in het Westland om tijdens voorlichtingsavonden alle vragen die jij en je ouder(s)/verzorger(s) hebben te beantwoorden. Jouw juf of meester weet of we in oktober, november of december ook bij jouw basisschool komen vertellen.

Belangrijke data

Natuurlijk is het ook belangrijk een keertje bij ons binnen te stappen en de sfeer van onze school te proeven. Daarom organiseren we gedurende het schooljaar meerdere momenten waarop jij (of je ouder(s)/verzorger(s)) extra informatie krijgen en vragen kunnen stellen.

Basisschoolmiddagen

In januari organiseren wij basisschoolmiddagen. Tijdens deze middag kun je een proefles volgen en kijken of onze school bij jou past. Het aanmelden voor deze middagen komt zo snel mogelijk op deze website te staan. Weet je nu al dat je graag langs wilt komen? Schrijf de datum alvast in je agenda en houd onze website in de gaten om je tijdig aan te melden.

>> woensdag 13 januari 2021

>> woensdag 20 januari 2021

Open Dag

In februari is onze Open Dag. Tijdens de Open Dag kun je een rondleiding volgen en een praatje maken met leerlingen, ouders en leraren. Zelf op onderzoek uit kan natuurlijk ook! Aanmelden voor de Open Dag is niet nodig, je bent van harte welkom!

>> donderdag 4 februari 2021 van 15.30 – 17.00 uur en 19.00 – 20.30 uur

Aanvullende informatieavond nieuwe ouders

Hebben je ouder(s)/verzorger(s) nog vragen voordat jullie een keuze maken? Wij ontvangen ze graag op de aanvullende informatieavond. het aanmelden voor deze informatieavond komt zo snel mogelijk op de website te staan. Weten je ouder(s)/verzorger(s) nu al dat ze graag langs willen komen? Schrijf de datum dan alvast in de agenda en houd onze website in de gaten om tijdig een aanmeldingsformulier in te vullen.

>> dinsdag 16 februari 2021

Aanmelden schooljaar 2021 - 2022

Als de keuze op onze school is gevallen, willen we je graag samen je ouder(s)/verzorger(s) ontmoeten. We hebben dan een kort kennismakingsgesprek waarbij we ook het aanmeldingsformulier in ontvangst nemen. Tijdens dit gesprek willen wij graag met jou en je ouder(s)/verzorger(s) samen van gedachten wisselen en nemen wij het aanmeldingsformulier in ontvangst. Op die manier krijgen wij een beeld van jou áchter de informatie op papier.

Meer informatie over het aanmelden voor schooljaar 2021 – 2022 lees je hier >>

Jouw dag op Dalton, zie je het al voor je?
Benodigdheden leerjaar 1

Daltonfilm

Om als basisschoolleerling een middelbare school te kiezen wil je graag weten hoe het op een school er écht aan toe gaat. Aan de hand van vragen van toekomstige leerlingen en hun ouder(s)/verzorger(s) is reporter Jeroen Toet door de school op zoek naar antwoorden gegaan.

Meer informatie

Heb je een vraag over onze school en het aanmelden? Stel deze dan via daltonmavo@lentiz.nl of daltonhetgroenelyceum@lentiz.nl. Wij zorgen dat de juiste persoon contact met je opneemt.