Dalton MAVO & Het Groene Lyceum

Voor groep 7/8

Wil je een nog beter beeld krijgen van onze school?

Bekijk onze films!

In groep 7 of 8 ben je de oudste van de school en heb je, samen met je ouder(s)/verzorger(s), een belangrijke keuze te maken. Waar wil jij graag na de basisschool verder leren?

Onze school is groter dan jouw basisschool, maar omdat je bij ons in een stamgroep zit en je een eigen coach hebt, krijg je veel persoonlijke aandacht. Wij vertellen graag over onze school en je bent altijd welkom om kennis te maken.

Om meer te weten te komen en te kijken of onze school bij jou past, geven wij op een aantal vaste momenten in het schooljaar meer informatie. Zo komen onze ambassadeurs (normaal gesproken) op bezoek bij de meeste basisscholen in het Westland om tijdens voorlichtingsavonden alle vragen die jij en je ouder(s)/verzorger(s) hebben te beantwoorden.

Dit jaar gaat dat natuurlijk even anders. Kijk daarom ook eens op www.voscholenwestland.nl. Hier kun je een leuke animatie bekijken die je meeneemt langs alle negen middelbare scholen in Westland. Van iedere school kun je er een video bekijken waarin brugklasleerlingen vertellen over wat er op hun middelbare school te vinden is. Zo helpen wij jou bij het vinden van een school die bij je past.

Naar www.voscholenwestland.nl

Meet & Greet

In november organiseert Lentiz | Dalton MAVO & Het Groene Lyceum vier meet & greets voor basisschoolleerlingen uit groep 8: op deze middag kun jij met de hele klas kennis maken met de school. Lijkt je dat leuk? Vraag je leraar van groep 8 om jullie klas aan te melden.

  • Donderdag 11 november 2021
  • Dinsdag 16 november 2021
  • Donderdag 18 november 2021
  • Dinsdag 23 november 2021

De middag vindt plaats van 12.00 uur tot 14.00 uur.

 

Aanmelden meet & greet

Aanvullende informatieavonden

Het kan zijn dat je ouder(s)/verzorger(s) toch nog een aantal vragen hebben voordat jullie een keuze maken. Wij ontvangen ze graag op de aanvullende informatieavond.

10 februari 2022

Dalton MAVO 19.00 – 20.00 uur

Dalton Het Groene Lyceum 20.00 – 21.00 uur

16 februari 2022

Novilab 19.30 – 20.30 uur

Tijdens de informatieavonden worden de belangrijkste zaken nogmaals verteld, maar is er vooral ook ruimte om verdiepende vragen te stellen.

Aanmelden kan eenvoudig door op onderstaande button te klikken en het formulier in te vullen.

Aanmelden aanvullende informatieavond

Online Open Dag

In februari organiseren wij altijd onze Open Dag. Normaal gesproken kun je tijdens de Open Dag een rondleiding volgen en een praatje maken met leerlingen, ouders en leraren.

Hopelijk is dit in februari 2022 ook weer mogelijk, we zien je dan graag bij ons op school. Maar, kun jij niet wachten om alvast een kijkje te nemen? Dan kunnen we je online alvast een heleboel laten zien.

We nodigen je graag uit om op virtuele rondreis door onze school te gaan en je persoonlijke route te starten. Nieuwsgierig geworden? Klik hieronder op start!

Start de Online Open Dag

Naar de brugklas!

Om als basisschoolleerling een middelbare school te kiezen wil je graag weten welke niveaus er allemaal zijn. Wat is nu precies mavo, havo en vwo? En hoe gaat het er nou echt aan toe op school? Maak je snel vrienden en is er genoeg ondersteuning?

In deze leuke en informatiefilm van Lentiz leggen meester Mark en razende reporter Ella je alles uit over de brugklas. Op onze school zijn een aantal dingen anders dan in het filmpje, maar het geeft je een goed beeld van de brugklas!

Meer informatie

Heb je een vraag over onze school en het aanmelden? Stel deze dan via daltonmavo@lentiz.nl of daltonhetgroenelyceum@lentiz.nl. Wij zorgen dat de juiste persoon contact met je opneemt.