Dalton MAVO & Het Groene Lyceum

Voor groep 7/8

In groep 7 of 8 ben je de oudste van de school en heb je, samen met je ouder(s)/verzorger(s), een belangrijke keuze te maken. Waar wil jij graag na de basisschool verder leren?

Onze school is groter dan jouw basisschool, maar omdat je bij ons in een stamgroep zit en je een eigen coach hebt, krijg je veel persoonlijke aandacht. Wij vertellen graag over onze school en je bent altijd welkom om kennis te maken.

Om meer te weten te komen en te kijken of onze school bij jou past, geven wij op een aantal vaste momenten in het schooljaar meer informatie. Zo komen onze ambassadeurs (normaal gesproken) op bezoek bij de meeste basisscholen in het Westland om tijdens voorlichtingsavonden alle vragen die jij en je ouder(s)/verzorger(s) hebben te beantwoorden.

Dit jaar gaat dat natuurlijk even anders. Toch gaan we zo veel mogelijk momenten organiseren om jou van alles te vertellen over onze school. Want wie weet past onze school wel het beste bij jou!

Belangrijke data

Natuurlijk is het ook belangrijk een keertje bij ons binnen te stappen en de sfeer van onze school te proeven. Daarom organiseren we gedurende het schooljaar meerdere momenten waarop jij extra informatie krijgt en vragen kan stellen.

Basisschoolmiddagen

Juist in deze tijd waar niet alle activiteiten kunnen doorgaan, is het heel belangrijk om de school ook van binnen te zien om te kijken of je een goed gevoel krijgt bij onze school.

In januari organiseren wij basisschoolmiddagen. Tijdens deze middag kun je een proefles volgen en kijken of onze school bij jou past. De middagen zijn op:

>> woensdag 13 januari 

>> woensdag 20 januari 

Weet je al dat je graag langs wilt komen? Leuk, je bent van harte welkom! Meld je via onderstaande knop aan en schrijf de datum alvast in je agenda.

Aanmelden basisschoolmiddag

Open Dag

In februari is onze Open Dag. Normaal gesproken kun je tijdens de Open Dag een rondleiding volgen en een praatje maken met leerlingen, ouders en leraren.

Dit jaar hebben alle middelbare scholen samen besloten om geen Open Dag op de school zelf te houden. Wél kunnen we je online een heleboel laten zien.

Op dit moment zijn we druk bezig om een mooi pagina te maken waarop je alle belangrijke informatie kunt terugvinden. We gaan ons best doen ook op deze manier je alles over de school te vertellen. Want wie weet past onze school wel het beste bij jou!

De Open Dag is op:

>> donderdag 4 februari 2021 van 15.30 – 17.00 uur en 19.00 – 20.30 uur

Houd onze website goed in de gaten om te weten wanneer je onze digitale omgeving kunt bekijken. Waarschijnlijk kun je begin januari namelijk alvast een kijkje nemen!

Aanvullende informatieavond nieuwe ouders

Het kan zijn dat je ouder(s)/verzorger(s) toch nog een aantal vragen hebben voordat jullie een keuze maken. Normaal gesproken ontvangen wij ze graag op school op de aanvullende informatieavond. Wij verwachten dat het dit schooljaar anders georganiseerd moet worden.

Om die reden hebben wij op dinsdag 16 februari 2021 een (digitale) aanvullende informatieavond speciaal voor je ouder(s)/verzorger(s). Hier worden de belangrijkste zaken nogmaals verteld, maar is er vooral ook ruimte om verdiepende vragen te stellen.

Weten je ouder(s)/verzorger(s) al dat ze graag willen aansluiten? Aanmelden kan via onderstaande knop.

Aanmelden aanvullende informatieavond

Aanmelden schooljaar 2021 - 2022

Als de keuze op onze school is gevallen, willen we je graag samen je ouder(s)/verzorger(s) ontmoeten. We hebben dan een kort kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek willen wij graag met jou en je ouder(s)/verzorger(s) samen van gedachten wisselen en nemen wij het aanmeldingsformulier in ontvangst. Op die manier krijgen wij een beeld van jou áchter de informatie op papier.

Meer informatie over het aanmelden voor schooljaar 2021 – 2022 lees je hier >>

Jouw dag op Dalton, zie je het al voor je?
Benodigdheden leerjaar 1

Daltonfilm

Om als basisschoolleerling een middelbare school te kiezen wil je graag weten hoe het op een school er écht aan toe gaat. Aan de hand van vragen van toekomstige leerlingen en hun ouder(s)/verzorger(s) is reporter Jeroen Toet door de school op zoek naar antwoorden gegaan.

Meer informatie

Heb je een vraag over onze school en het aanmelden? Stel deze dan via daltonmavo@lentiz.nl of daltonhetgroenelyceum@lentiz.nl. Wij zorgen dat de juiste persoon contact met je opneemt.