Dalton MAVO & Het Groene Lyceum

Voor groep 7/8

Wil je een nog beter beeld krijgen van onze school?

Bekijk onze films!

In groep 7 of 8 ben je de oudste van de school en heb je, samen met je ouder(s)/verzorger(s), een belangrijke keuze te maken. Waar wil jij graag na de basisschool verder leren?

Onze school is groter dan jouw basisschool, maar omdat je bij ons in een stamgroep zit en je een eigen coach hebt, krijg je veel persoonlijke aandacht. Wij vertellen graag over onze school en je bent altijd welkom om kennis te maken.

Om meer te weten te komen en te kijken of onze school bij jou past, geven wij op een aantal vaste momenten in het schooljaar meer informatie. Zo komen onze ambassadeurs (normaal gesproken) op bezoek bij de meeste basisscholen in het Westland om tijdens voorlichtingsavonden alle vragen die jij en je ouder(s)/verzorger(s) hebben te beantwoorden.

Dit jaar gaat dat natuurlijk even anders. Kijk daarom ook eens op www.voscholenwestland.nl. Hier kun je een leuke animatie bekijken die je meeneemt langs alle negen middelbare scholen in Westland. Van iedere school kun je er een video bekijken waarin brugklasleerlingen vertellen over wat er op hun middelbare school te vinden is. Zo helpen wij jou bij het vinden van een school die bij je past.

Naar www.voscholenwestland.nl

Belangrijke data

Toch gaan we zo veel mogelijk momenten organiseren om jou van alles te vertellen over onze school. Want wie weet past onze school wel het beste bij jou!

Natuurlijk is het ook belangrijk een keertje bij ons binnen te stappen en de sfeer van onze school te proeven. Daarom organiseren we gedurende het schooljaar meerdere momenten waarop jij extra informatie krijgt en vragen kan stellen.

Meet & Greet!

De laatste maanden op je basisschool breken aan en het wordt tijd een keuze te maken voor een middelbare school. Best lastig, zeker in Coronatijd waarin je niet bij alle scholen naar binnen kunt om daar een kijkje te nemen. 

 

Helaas moeten onze geplande basisschoolmiddagen vanwege Corona ook online en daarom veranderen we de naam van de basisschoolmiddag in (online) Meet & Greet!  Op 3 en op 8 maart gaan we online! We gaan jou digitaal laten zien en laten ervaren wat voor school we zijn en of er een opleiding tussen zit die bij jou past. We starten om 15:30 uur en zullen rond 16:30 uur afronden. Natuurlijk is er ook tijd om je vragen te stellen. 

 

Programma van deze middag: 

15:25 uur: je kunt alvast inloggen 

15:30 uur: welkom en digitale rondleiding door de school 

15:45 uur: kennismaken met Novilab 

16:00 uur: kennismaken met vakken en docenten (MAVO of Het Groene Lyceum)

16:20 uur: terugblikken en vragen stellen 

Je kan je via onderstaande button aanmelden, waarna je per email alle gegevens ontvangt om op 3 of op 8 maart ons te ontmoeten!

Aanmelden Meet & Greet

Online Open Dag

In februari is onze Open Dag. Normaal gesproken kun je tijdens de Open Dag een rondleiding volgen en een praatje maken met leerlingen, ouders en leraren.

Dit jaar hebben alle middelbare scholen samen besloten om geen Open Dag op de school zelf te houden. Wél kunnen we je online een heleboel laten zien.

We nodigen je graag uit om op virtuele rondreis door onze school te gaan en je persoonlijke route te starten. Nieuwsgierig geworden? Klik hieronder op start!

Start de Online Open Dag

Aanvullende informatieavond nieuwe ouders

Op dinsdag 16 februari 2021 en woensdag 17 februari 2021 heeft een aanvullende informatieavond plaats gevonden. De presentaties die daar zijn gegeven zijn hier terug te lezen.

Presentatie Dalton MAVO

Presentatie Dalton Het Groene Lyceum

 

Aanmelden aanvullende informatieavond

Aanmelden schooljaar 2021 - 2022

Als de keuze op onze school is gevallen, willen we je graag samen met je ouder(s)/verzorger(s) ontmoeten. Normaal gesproken hebben we een kort kennismakingsgesprek op school. Gezien de maatregelen gaat het dit jaar anders en kiezen we voor een online kennismakingsgesprek.

Via onderstaande knop kun je het aanmeldformulier invullen. Hier vul je de eerste belangrijkste gegevens in en kies je samen met je ouder(s)/verzorger(s) een beschikbaar moment uit waarop je dit kennismakingsgesprek online wilt voeren. Want ondanks alle maatregelen vinden we het heel fijn je samen met je ouder(s)/verzorger(s) te leren kennen!

Aanmelden leerjaar 1

Naar de brugklas!

Om als basisschoolleerling een middelbare school te kiezen wil je graag weten welke niveaus er allemaal zijn. Wat is nu precies mavo, havo en vwo? En hoe gaat het er nou echt aan toe op school? Maak je snel vrienden en is er genoeg ondersteuning?

In deze leuke en informatiefilm van Lentiz leggen meester Mark en razende reporter Ella je alles uit over de brugklas. Op onze school zijn een aantal dingen anders dan in het filmpje, maar het geeft je een goed beeld van de brugklas!

Meer informatie

Heb je een vraag over onze school en het aanmelden? Stel deze dan via daltonmavo@lentiz.nl of daltonhetgroenelyceum@lentiz.nl. Wij zorgen dat de juiste persoon contact met je opneemt.