MBO Maasland

Lentiz en HC Nootdorp werken samen aan mbo-opleiding Paardenhouderij

Vanaf september kunnen mbo-studenten met een passie voor paarden ook in Bleiswijk de succesvolle opleiding Paardenhouderij van Lentiz | MBO Maasland volgen. Naast de theorielocatie in Maasland met een praktijklocatie in Maassluis, biedt Lentiz | MBO Maasland vanaf september 2021 ook lessen aan in Bleiswijk. De praktijklessen vinden plaats op praktijklocatie Hippisch Centrum Nootdorp.

Door de komst van deze opleiding in uitvoeringslocatie Bleiswijk is de reeds bestaande samenwerking tussen Lentiz en HC Nootdorp geïntensiveerd. Op dinsdag 15 juni jl. hebben Wendy Visser, teamleider en Arjan Blansjaar, directeur van Lentiz | MBO Maasland en Tim Moesman, eigenaar van Hippisch Centrum Nootdorp deze samenwerking officieel bekrachtigd door het ondertekenen van een samenwerkingsovereenkomst.

Lange samenwerking

Lentiz en HC Nootdorp werken al langer met elkaar samen. HC Nootdorp is al enkele jaren een stagebedrijf voor de Lentiz-studenten van de opleiding Paardenhouderij uit Maasland. Ook studenten van de mbo-opleiding Paardensport van Lentiz kunnen bij HC Nootdorp terecht als satelliet- en stagebedrijf.

Praktijklessen

Met de komst van de opleiding Paardenhouderij uitvoeringslocatie Bleiswijk gaan Lentiz en HC Nootdorp nog meer met elkaar samenwerken. HC Nootdorp wordt namelijk de uitvoeringslocatie voor de praktijklessen van de opleiding. Tijdens de opleiding leren studenten alles over de verzorging van paarden, zoals klaarmaken van paarden voor keuring of wedstrijd, verzorgen van de leefomgeving en beweging geven. Door de onderdelen planning en organisatie leren de studenten hoe zij bijvoorbeeld bij een evenement zoals een wedstrijd goed kunnen organiseren. Ook het rijden van paarden en instructie geven zijn belangrijke onderdelen van de opleiding. Hiermee behalen de studenten het KNHS-diploma Aspirant Instructeur.

Terug naar het nieuwsoverzicht