MBO Maasland

Outdoor Activities

In de mbo-opleiding Outdoor Activities staan mens, natuur en avontuur centraal. Het is een actieve opleiding waarin groen, recreatie en organisatie gecombineerd worden. Jij houdt van buitenlucht en actie, je hebt gevoel voor flora en fauna. Maar bovenal vind je het leuk om met mensen te werken. Je neemt ze mee op avontuur! Spreekt dit je aan, dan is de opleiding Outdoor Activities iets voor jou!
Kayak in de branding

Inschrijven

Vul hier het inschrijfformulier voor de Outdoor Activities in. Dit kun je samen doen met je ouders/verzorgers.
Zeker weten waar deze opleiding om draait? Kom een dagje proefstuderen!

Schrijf je nu in!

Bekijk de brochure!

Bekijken

Over de opleiding:

Handige informatie om te weten voordat je aan de opleiding begint.

Welk niveau is het?

Outdoor Activities kun je volgen op niveau 3 of niveau 4. Beiden opleidingen duren 3 jaar. Als je een diploma op niveau 3 hebt behaald kun je doorstromen naar mbo niveau 4. Als je een diploma behaalt op niveau 4 kun je doorstromen naar het hbo.

Je wordt opgeleid tot…

Vakbekwaam medewerker recreatiebedrijf (niveau 3, crebonummer 25620) of manager natuur en recreatie (niveau 4, crebonummer 26000).

Toelatingseisen

Op de website van de rijksoverheid vind je de wettelijke toelatingseisen voor deze opleiding.

Wat kost deze opleiding?

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld te betalen. De kosten stelt het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap vast en deze wijzigen ieder schooljaar. Hiernaast zijn er nog kosten voor boeken en materialen.

Op de website van de rijksoverheid kun je alles vinden over het lesgeld dat aan DUO moet worden betaald. De schoolgeldrekening voor deze opleiding kun je hier vinden.

Na mijn diploma!

Je kunt gaan werken als (hoofd)instructeur bij een buitensportcentrum, buitenlandexcursies begeleiden, werken bij evenementenbureaus, op campings of in recreatiegebieden. Je kunt natuurlijk ook doorstromen naar het hbo.

Opbouw van de opleiding:

Dit kun je verwachten wanneer je aan deze opleiding begint.

Hoe is de opleiding opgebouwd?

De Opleiding Outdoor Activities is opgebouwd in 4 blokken per schooljaar, dus elke tien weken heb je een ander lesrooster. In het eerste jaar heb je een stageperiode van 10 weken van mei tot de zomervakantie. In leerjaar twee heb je een stage van twee dagen per week gedurende het schooljaar en aan het einde een stageperiode. In leerjaar drie begin je met een stageperiode en eindig je hier ook mee. In de tussen liggende periode van 25 weken heb je les op school.

Wat doe je in de les?

In de sportlessen leer je hoe je veilig en verantwoord de buitensporten kunt beoefenen. Je leert hoe je evenementen moet organiseren en je leert voor een groep te staan. Daarnaast leer je wat nodig is in ondernemerschap en hoe je mensen naar jouw bedrijf kunt trekken. Dit doen we door het opzetten van een eigen bedrijf, een mini/onderneming. Hierin krijg jij een rol om samen met je mede-eigenaren dit bedrijf in acht maanden tijd tot een succes te maken. Naast de big five van outdoor (Boogschieten, ATB, Kayak, Hike en oriëntatie en Klimmen) krijg je de algemeen vormende vakken, bedrijfsadministratie, ondernemerschap, communicatievaardigheden, EHBO en verantwoord omgaan met flora en fauna. We werken op school met veelal met digitale lesstof, hiervoor dien je zelf over een device te beschikken.

Vakken tijdens deze opleiding

  • Burgerschap
  • ICT
  • Outdoorsport
  • Rekenen
  • Sport en gedrag
  • Trainingsleer