Outdoor Activities

In de mbo-opleiding Outdoor Activities staan mens, natuur en avontuur centraal. Het is een actieve opleiding waarin groen, recreatie en organisatie gecombineerd worden. Jij houdt van buitenlucht en actie, je hebt gevoel voor flora en fauna. Maar bovenal vind je het leuk om met mensen te werken. Je neemt ze mee op avontuur! Spreekt dit je aan, dan is de opleiding Outdoor Activities iets voor jou!
Raften

Inschrijven

Is Outdoor Activities dé opleiding voor jou? Schrijf je dan nu in! Vul samen met je ouders/verzorgers het inschrijfformulier in.

Schrijf je nu in!

Over de opleiding:

Handige informatie om te weten voordat je aan de opleiding begint.

Welk niveau is het?

Outdoor Activities kun je volgen op niveau 3 of niveau 4. Beiden opleidingen duren 3 jaar.

Waar word je voor opgeleid?

Vakbekwaam medewerker natuur, water en recreatie (niveau 3, crebonummer 25620) of Allround coördinator-instructeur buitensport (niveau 4, crebonummer 26000).

Toelatingseisen

De wettelijke toelatingseisen voor deze opleiding vind je hier.

Wat kost deze opleiding?

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld te betalen. De kosten stelt het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap vast en deze wijzigen ieder schooljaar. Hiernaast zijn er nog kosten voor boeken en materialen.

Na je diploma?

Als je een diploma op niveau 3 hebt behaald kun je doorstromen naar mbo niveau 4. Als je een diploma behaalt op niveau 4 kun je doorstromen naar het hbo.

Je kunt natuurlijk na je diploma ook gaan werken, bijvoorbeeld als (hoofd)instructeur bij een buitensportcentrum, buitenlandexcursies begeleiden, werken bij evenementenbureaus, op campings of in recreatiegebieden. Je kunt natuurlijk ook doorstromen naar het hbo.

Opbouw van de opleiding:

Dit kun je verwachten wanneer je aan deze opleiding begint.

Hoe is de opleiding opgebouwd?

De Opleiding Outdoor Activities is opgebouwd in vier blokken per schooljaar, dus elke tien weken heb je een ander lesrooster. In het eerste jaar heb je een stageperiode van tien weken van mei tot de zomervakantie. In leerjaar twee heb je een stage van twee dagen per week gedurende het schooljaar en aan het einde een stageperiode. In leerjaar drie begin je met een stageperiode en eindig je hier ook mee. In de tussenliggende periode van 25 weken heb je les op school.

Wat doe je in de les?

In de sportlessen leer je hoe je veilig en verantwoord de buitensporten kunt beoefenen. Je leert hoe je evenementen moet organiseren en je leert voor een groep te staan. Daarnaast leer je wat nodig is in ondernemerschap en hoe je mensen naar jouw bedrijf kunt trekken. Naast de big five van outdoor (Boogschieten, ATB, Kayak, Hike en oriëntatie en Klimmen) krijg je de algemeen vormende vakken bedrijfsadministratie, ondernemerschap, communicatievaardigheden, EHBO en verantwoord omgaan met flora en fauna.

Iets voor jou?
De opleiding Outdoor Activities is iets voor jou als:

  • je graag actief buiten bezig bent;
  • je sportief bent;
  • je van de natuur houdt.

Vakken tijdens deze opleiding

Je krijgt onder andere de volgende vakken:

  • Outdoor sport
  • ICT
  • Loopbaan en burgerschap
  • Rekenen
  • Trainingsleer
  • Sport en gedrag

Deze opleiding volg je aan:

MBO Maasland

Lentiz | MBO Maasland ligt in Midden-Delfland, tussen Rotterdam en Den Haag. Het Midden-Delflands landschap ligt als een regio van rust, ruimte en groene bedrijvigheid midden in een van de drukste gebieden van Zuid-Holland.

Alles over MBO Maasland