Earlybird taart van Skills Talents

Na een succesvolle deelname aan de Skills Talents van 2022-2023 in de categoriën Bloemwerk en Tuinontwerp & -aanleg bereiden we ons alweer vol op de Skills Talents voor het komende schooljaar. Dankzij onze enthousiaste en snelle aanmelding voor dezelfde categorieën heeft ons dat ook nog een overheerlijke earlybird Skills Talents taart opgeleverd.

Lentiz heeft met drie scholen aangemeld voor Skills Talents 2023-2024:

De 10 scholen die zich als eerste ingeschreven werden verrast met een heerlijke Skills Talents taart. En omdat Lentiz | VMBO Maasland heeft opgegeven voor twee wedstrijden en afgelopen jaar ook met twee teams in de finale stond, werden we verrast met een taart van World Skills Netherlands. We kijken ontzettend uit naar de voorrondes!

Skills Talents

Skills Talents is voor vmbo-leerlingen die zich voorbereiden op het examen. Het is voor leerlingen die wel van een uitdaging houden, of wel een uitdaging kunnen gebruiken. Binnen tien verschillende vakrichtingen laten vmbo-leerlingen zien wat zij in hun mars hebben en het opnemen tegen leeftijdsgenoten. De vakwedstrijden bestaan uit drie onderdelen:

  • de voorronde op school
  • de kwalificatiewedstrijd
  • de nationale finale: Skills The Finals

Afgelopen jaar nam het regioteam zilver mee naar huis, behaalden 4 van onze leerlingen de finale en verschenen 2 van deze leerlingen in het NOS Jeugdjournaal. Een prachtige prestatie!

Met de voorronde, kwalificatiewedstrijden en uiteindelijk de nationale finale wordt aandacht gegeven aan alle talenten in het vmbo en het mbo. Dit zijn namelijk de leerlingen die we zo hard nodig hebben voor onze economie en de beroepen waar we momenteel tekort aan hebben.

Terug naar het nieuwsoverzicht