European Treeworker/ boomverzorger

Werk jij graag in de natuur en wil je meer leren over bomen om ze veilig en gezond te houden? Geen twee bomen zijn hetzelfde en elke boom moet weer anders verzorgd worden. Ben je niet bang aangelegd en klim je zo in een metershoge boom met een motorkettingzaag? Werk je al als hovenier en wil je je verder specialiseren, of wil je doorleren na je niveau 2- of havo-opleiding? In de opleiding European Treeworker (ETW)/boomverzorger leer je hoe je de verschillende bomen kunt herkennen, verzorgen en bijvoorbeeld verplanten. Na het afronden van de opleiding ben je een echte bomenspecialist en kun je vaak direct aan de slag.

Inschrijven

Vul hier het inschrijfformulier voor de opleiding European Treeworker/boomverzorger in. Dit kun je samen doen met je ouders/verzorgers.
Zeker weten waar deze opleiding om draait? Kom een dagje proefstuderen!

Schrijf je nu in!

Bekijk de brochure!

Bekijken

Over de opleiding:

Handige informatie om te weten voordat je aan de opleiding begint.

Welk niveau is het?

 European Treeworker/boomverzorger is een mbo-opleiding BBL opleiding op niveau 3 en duurt twee jaar.

Je wordt opgeleid tot…

Vakbekwaam medewerker groen en cultuurtechniek (niveau 3, crebonummer 25708).

Toelatingseisen

Op de website van de rijksoverheid vind je de wettelijke toelatingseisen voor deze opleiding.

Wat kost deze opleiding?

Op de website van de rijksoverheid kun je alles vinden over het lesgeld dat aan DUO moet worden betaald. De schoolgeldrekening voor deze opleiding kun je hier vinden.

Na mijn diploma!

Als je de opleiding hebt behaald, kun je je aanmelden voor het externe examen ‘European Treeworker’. Als je slaagt voor dit examen behaal je een internationaal erkend certificaat dat jouw kans op werk flink vergroot en waarmee je ook in het buitenland aan de slag kunt! Je kunt na het behalen van je diploma en het certificaat gaan werken als boomverzorger bij veel hoveniers- en boomverzorgingsbedrijven. Natuurlijk kun je ook doorstromen naar een opleiding op niveau 4.

Opbouw van de opleiding:

Dit kun je verwachten wanneer je aan deze opleiding begint.

Hoe is de opleiding opgebouwd?

De opleiding ETW/boomverzorger duurt twee jaar en wordt gegeven in de BBL (Beroeps Begeleidende Leerweg). Dit betekent dat je een dag per week naar school gaat en vier dagen per week aan het werk bent bij een erkend bedrijf in de sector. Het is belangrijk dat je bij het opleidingsbedrijf een arbeidsovereenkomst hebt van minimaal 20 uur per week. Je kunt deze opleiding dus prima volgen naast je baan!

Wat doe je in de les?

In deze opleiding leer je alle voorkomende werkzaamheden rondom of in bomen uit te voeren. De lessen gaan over boomverzorging en hoe je bomen veilig en gezond kunt houden. Van het nieuw aanplanten tot het uiteindelijk weghalen van een boom; alles komt aan bod! De lessen zijn heel gevarieerd en gericht op de praktijk. Je leert in theorielessen onder andere meer over boomkennis, ziekten en plagen, houtanatomie, boomveiligheidscontrole en veilig werken. Natuurlijk ga je ook praktisch aan de slag met vakken als klimmen, (ver)planten van bomen, boombescherming en communicatie en veiligheid. Bij een leerbedrijf (je werkgever) leer je omgaan met machines en ander apparatuur.

Vakken tijdens deze opleiding

  • Klimmen
  • Boomkennis
  • Machinevaardigheid
  • VCA
  • Boombescherming
  • Veiligheid en kwaliteit
  • Communicatie