European Treeworker/ Boomverzorger

Werk jij graag in de natuur en wil je meer leren over bomen om ze veilig en gezond te houden? Ben je niet bang aangelegd en klim je zo in een metershoge boom met een motorkettingzaag? Wil je je verder specialiseren als hovenier? Of wil je doorleren na je niveau 2- of havo-opleiding? Kies voor de opleiding European Treeworker (ETW)/boomverzorger!
Boomverzorger zaagt boom af hoog in boom

Inschrijven

Vul hier het inschrijfformulier voor 
de BBL-opleiding European Treeworker/boomverzorger op niveau 3.

Schrijf je nu in!

Over de opleiding:

Handige informatie om te weten voordat je aan de opleiding begint.

Welk niveau is het?

European Treeworker/boomverzorger is een mbo-opleiding op niveau 3 en duurt twee jaar.

Waar word je voor opgeleid?

Vakbekwaam medewerker groen en cultuurtechniek (niveau 3, crebonummer 25619).

Toelatingseisen

De wettelijke toelatingseisen voor deze opleiding vind je hier.

Wat kost deze opleiding?

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld te betalen. De kosten stelt het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap vast en deze wijzigen ieder schooljaar. Hiernaast zijn er nog kosten voor boeken en materialen.

Na je diploma?

Als je de opleiding hebt behaald, kun je je aanmelden voor het externe examen ‘European Treeworker’. Als je slaagt voor dit examen behaal je een internationaal erkend certificaat dat jouw kans op werk flink vergroot en waarmee je ook in het buitenland aan de slag kunt! Je kunt na het behalen van je diploma en het certificaat gaan werken als boomverzorger bij veel hoveniers- en boomverzorgingsbedrijven. Natuurlijk kun je ook doorstromen naar een opleiding op niveau 4.

Opbouw van de opleiding:

Dit kun je verwachten wanneer je aan deze opleiding begint.

Hoe is de opleiding opgebouwd?

De opleiding ETW/boomverzorger duurt twee jaar en wordt gegeven in de BBL (Beroeps Begeleidende Leerweg). Dit betekent dat je een dag per week naar school gaat en vier dagen per week aan het werk bent bij een erkend bedrijf in de sector. Het is belangrijk dat je bij het opleidingsbedrijf een arbeidsovereenkomst hebt van minimaal 20 uur per week. Je kunt deze opleiding dus prima volgen naast je baan!

Wat doe je in de les?

In deze opleiding leer je alle voorkomende werkzaamheden rondom of in bomen uit te voeren. De lessen gaan over boomverzorging en hoe je bomen veilig en gezond kunt houden. Van het nieuw aanplanten tot het uiteindelijk weghalen van een boom; alles komt aan bod! De lessen zijn heel gevarieerd en gericht op de praktijk. Je leert in theorielessen onder andere meer over boomkennis, ziekten en plagen, houtanatomie, boomveiligheidscontrole en veilig werken. Natuurlijk ga je ook praktisch aan de slag met vakken als klimmen, (ver)planten van bomen, boombescherming en communicatie en veiligheid. Bij een leerbedrijf (je werkgever) leer je omgaan met machines en ander apparatuur.

Vakken tijdens deze opleiding

Iets voor jou? De opleiding ETW/boomverzorger is iets voor jou als:

  • je graag buiten in de natuur werkt met machines en techniek;
  • je bomen veilig en gezond wilt houden;
  • je verder wilt leren na je niveau 2- of havo-opleiding.
  • Klimmen
  • Boomkennis
  • Machinevaardigheid
  • VCA
  • Boombescherming
  • Veiligheid en kwaliteit
  • Communicatie

Deze opleiding volg je aan:

MBO Maasland

Lentiz | MBO Maasland ligt in Midden-Delfland, tussen Rotterdam en Den Haag. Het Midden-Delflands landschap ligt als een regio van rust, ruimte en groene bedrijvigheid midden in een van de drukste gebieden van Zuid-Holland.

Alles over MBO Maasland