Burgemeester van Vlaardingen en directeur Lentiz Groen van Prinstererlyceum

1e exemplaar jubileumboek Groen van Prinstererlyceum voor de burgemeester

Burgemeester van Vlaardingen Annemiek Jetten ontving vandaag het eerste exemplaar van het jubileumboek ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van Lentiz | Groen van Prinstererlyceum in Vlaardingen. Een uniek boek met de geschiedenis van de school aan de hand van verhalen, interviews, anekdotes, foto’s en geschiedschrijving. De makers van het boek zijn journalist Kor Kegel en fotograaf Adri Reijnhout, beiden oud-leerlingen van het Groen van Prinstererlyceum.

Vandaag overhandigde Harry Chambone, directeur Lentiz | Groen van Prinstererlyceum het jubileumboek aan burgemeester Annemiek Jetten ter ere van het 100-jarig bestaan van de school in Vlaardingen. Trots nam de burgemeester het boek in ontvangst. “Heel bijzonder om zoveel geschiedenis in een boek over deze school, over Vlaardingen en over Vlaardingers te mogen ontvangen. We zetten het op een mooie plek in de vitrinekast”, aldus de burgemeester.

Het boek ‘‘t Groen, Groener, Groenst’ is gemaakt door journalist Kor Kegel en fotograaf Adri Reijnhout uit Vlaardingen, beide oud-leerlingen van het Groen van Prinstererlyceum. Zij kregen hulp van de ‘meedenkende uitpluizers’ Harry Chambone, Nico Minnaard, Ron Stans en Anton Wesselius. Het unieke boek staat boordevol foto’s en verhalen over de geschiedenis van de school. Ook komen (oud)-leerlingen en (oud)-medewerkers aan het woord.

Feestelijke activiteiten
Het jubileum boek maakt deel uit van de verschillende activiteiten die georganiseerd worden in het kader van het 100-jarig bestaan van het Groen van Prinstererlyceum in Vlaardingen. Zo is er aanstaande zaterdag 21 september een reünie, waarbij de schooldeuren openstaan voor (oud-) leerlingen en (oud-) medewerkers van de school. Alle leerlingen gaan naar de musical ‘Soldaat van Oranje’ en er is op 27 november de onderwijsconferentie ‘Toekomst maken in het onderwijs’, waar het in 2017 ingevoerde Flexrooster een grote rol speelt. Het jubileumjaar wordt in juni feestelijk afgesloten in de Stadgehoorzaal in Vlaardingen.

Reünie 21 september
Meer informatie en aanmelden voor de reünie op lentiz.nl/groenvanprinstererlyceum of op www.reunielentizgroenvanprinstererlyceum.nl.

De burgemeester krijgt uitleg over het jubileumboek.
Terug naar het nieuwsoverzicht