Ouders/verzorgers

Lentiz onderwijsgroep is een innovatieve scholengroep met veertien scholen voor voortgezet onderwijs en middelbaar beroeps- onderwijs. De scholen bevinden zich in de economische regio’s Greenport, Mainport, Midden-Delfland en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag en zijn verspreid over zeven gemeenten. We bieden zowel vmbo-, havo- en vwo-onderwijs als mbo-opleidingen. Met onze mbo-opleidingen bekennen we duidelijk kleur: zij bevinden zich in de groene sector. We richten ons op thema’s zoals flora en fauna, natuurbeheer en milieu, maar ook op commercieel ondernemen in het groene domein.

Voorlichting

Ben je benieuwd of een van de Lentiz-scholen bij jouw kind past? Via ‘Voorlichting‘ in het menu vind je meer informatie over voortgezet onderwijs (vmbo, mavo, havo, vwo en gymnasium) of mbo-opleidingen, Open Dagen, aanmelden, begeleiding, etc. Wil je meer informatie over een specifieke Lentiz-school? Kijk dan op de pagina van de betreffende school. Hier vind je ook de contactgegevens van onze scholen.

Voortgezet onderwijs

Het is voor ouders/verzorgers belangrijk om goed geïnformeerd te blijven over het onderwijs. Daarom organiseren de vo-scholen van Lentiz het hele schooljaar door diverse ouderavonden. Tijdens deze avonden kunnen ouders spreken met de docenten van hun kind. Ook is het mogelijk dat het docententeam de ouders en leerling uitnodigt voor een gesprek met een vakdocent, de mentor, de coördinator of een teamleider van de afdeling.

MBO

Volgt jouw kind een mbo-opleiding bij Lentiz, of is hij/zij geïnteresseerd in een van onze mbo-opleiding? Wij bieden meer dan 25 mbo-opleidingen aan, op zes verschillende scholen in Maasland, Barendrecht, Schiedam, Naaldwijk, Middelharnis en Bleiswijk. Onze mbo-opleidingen bevinden zich in de groene sector, een van de meest innoverende, ondernemende en belangrijke sectoren. Bovendien behoort de Nederlandse groene sector internationaal gezien tot de top. De vraag naar nieuwe kennis en goed opgeleid personeel neemt toe, dankzij toenemende aandacht voor gezond en veilig voedsel, een duurzame circulaire economie, natuur en onze groene omgeving. Onze scholen bevinden zich in dynamische regio’s en de samenwerking met regionale bedrijven zorgt ervoor dat Lentiz mbo-opleidingen goed aansluiten bij de vraag vanuit het bedrijfsleven.

Strategisch Meerjarenplan

We bereiden leerlingen en studenten voor op de toekomst. Dat is best ingewikkeld, want niemand weet precies hoe de toekomst eruitziet. Zeker in deze tijd, waarin technologische en maatschappelijke ontwikkelingen razendsnel gaan. Het wordt steeds moeilijker om tien of zelfs al vijf jaar vooruit te denken. Juist om die reden is het belangrijk dat we leerlingen en studenten niet alleen kennis aanbieden, maar ook vaardigheden om zich te ontwikkelen als mens. Je leest er meer over in ons Strategisch Meerjarenplan.