Vmbo, mavo, havo en vwo/gym.

Lentiz biedt voortgezet onderwijs aan op vmbo-, mavo-, havo- en vwo/gymnasium-niveau. Onze vmbo-/mavo scholen zijn in Vlaardingen, Schiedam, Maasland, Maassluis en Naaldwijk. De havo-/vwo/gym.-scholen vind je in Vlaardingen en Maassluis. Met ons onderwijs bereiden we je voor op de toekomst en stimuleren je om het beste jezelf te halen.

Ons aanbod in het voortgezet onderwijs

Dalton Het Groene Lyceum

Het Groene Lyceum is een uitdagende leerroute die mavo en mbo op een slimme manier combineert. Je behaalt een volwaardig mavo- en mbo niveau 4-diploma in één keer.

Havo

De havo duurt vijf jaar en biedt een goede voorbereiding op je toekomst. Met een havo-diploma kun je naar het hbo. Welke studie je kunt doen is afhankelijk van het profiel dat je kiest.

Vmbo BL

Wil je vooral leren door te doen? Dan is de basisberoepsgerichte leerweg de juiste keuze. Met het diploma kun je doorstromen naar niveau 2 in het mbo, de basisberoepsopleidingen.

Vmbo GL

Leer je gemakkelijk en weet je al wat je wilt, dan kun je de gemengde leerweg kiezen. Deze leerweg mixt theoretische vakken met een kort beroepsgericht programma. Zo bereid je je gericht voor op een korte of langere opleiding van het mbo.

Vmbo KL

Wil je vooral in de praktijk leren, dan is de kaderberoepsgerichte leerweg iets voor jou. Deze leerweg bereidt je voor op de vak- en middenkaderopleidingen van het mbo (niveau 2 en 3).

Vmbo TL/mavo

Weet je nog niet precies wat je wilt worden en studeer je graag, dan ben je geknipt voor de theoretische leerweg. Met dit diploma kun je alle kanten op in alle sectoren van het mbo of doorstromen naar de havo. Je moet dan wel wiskunde én Frans of Duits in je pakket hebben.

Vwo

Het vwo duurt zes jaar en biedt een goede voorbereiding op je toekomst. Met een vwo-diploma kun je naar de universiteit. Welke studie je kunt doen is afhankelijk van het profiel dat je kiest.