Voortgezet onderwijs

Lentiz biedt voortgezet onderwijs aan op vmbo-, mavo-, havo- en vwo (gymnasium)-niveau. Onze vmbo-/mavo-scholen zijn in Vlaardingen, Schiedam, Maasland, Maassluis en Naaldwijk. De havo-/vwo-scholen vind je in Vlaardingen en Maassluis. Met ons onderwijs bereiden we je voor op de toekomst en stimuleren je om het beste jezelf te halen.

 

Opleidingen

Wil je weten welke voortgezet onderwijsopleidingen wij bieden? Bij Lentiz heb je keuze genoeg!

Bekijk alle opleidingen

Volgend jaar naar het voortgezet onderwijs?

Bekijk dan snel ons filmpje 'Naar de brugklas'

Eindelijk van de basisschool af. Allemaal nieuwe leerlingen om je heen. Een les heet nu een contactuur, een vak heet een leergebied en een leraar een docent. Voor elke les ga je naar een nieuw lokaal. Elk vak heeft zijn eigen leraar en je krijgt je eigen mentor die jou helpt bij de overstap naar het voortgezet onderwijs.

Meer dan school

Naast de lessen op school zijn er allerlei activiteiten en lessen buiten school. Zo zijn er werkweken, projecten, uitstapjes, stages, feesten en nog veel meer. Zo blijft school leuk en afwisselend. Daarnaast maak je contact met leerlingen in andere landen. Je wisselt ervaringen uit over taal, cultuur, kennis en vaardigheden.

Advies van de basisschool

Heb jij een vmbo/-mavo-advies, dan kun je alle kanten op. Met een vmbo-diploma kun je naar het mbo of naar de havo. Het ligt eraan welke vakken je volgt en in welke leerweg.

Met een havo-/vwo-advies bereid je je ook goed voor op de toekomst. Met een havo-diploma kun je naar het hbo en met een vwo-diploma kun je naar de universiteit. Welke studie je daar kunt doen hangt af van het profiel dat je kiest.

Nieuwsgierig?

Wil je meer weten over het voortgezet onderwijs? Bijvoorbeeld over de leerwegen en profielen in het vmbo en de mavo? Of over welke sectoren je kunt kiezen op de havo en het vwo? Kijk dan snel verder of bekijk ons filmpje ‘Naar de brugklas‘. Heb je andere vragen over het voortgezet onderwijs, dan kan je altijd bellen of e-mailen voor meer informatie.

Kennismaken?

Kom dan met je school een kijkje nemen. Meestal kan dat in januari of februari. En verder ben je natuurlijk welkom op onze Open dagen. Heb je je eenmaal ingeschreven, dan kun je aangeven bij wie je in de klas wilt komen. We weten niet of het lukt, maar we proberen het natuurlijk wel.