Oud-leerling Jiska Taal nieuwe Jeugddijkgraaf

Oud-leerling Jiska Taal (16) is de nieuwe jeugddijkgraaf van Nederland

Geslaagd op je 16e voor het vwo en verkozen tot Jeugddijkgraaf. Oud-leerling Jiska Taal (16) uit Hoek van Holland doet het gewoon. Ze is de nieuwe jeugddijkgraaf van Nederland en geeft nu leiding aan de jeugdbestuurders van de jeugdwaterschappen.

Oud-leerling van Lentiz | Reviuslyceum trad in 2017 toe tot het jeugdwaterschap, een groep jongeren die leeftijdsgenoten probeert te betrekken bij het werk van de waterschappen. Jiska werd toen jeugdbestuurder namens het Hoogheemraadschap van Delfland. De aanleiding was de school. Op Lentiz | Reviuslyceum in Maassluis werd aan leerlingen gevraagd of zij die functie wilden vervullen. Dat zag Jiska wel zitten. Ze werd verkozen tot jeugdbestuurder.

Nu, zo’n 2,5 jaar na de toetreding, is zij als kersverse jeugddijkgraaf van l Nederland en tevens ‘boegbeeld van het jeugdwaterschap’. Eerder deze maand werd zij geïnstalleerd. Het jeugdwaterschapsbestuur is de jongerendenktank van de Nederlandse waterschappen. Uit de groep jeugdbestuurders wordt de landelijke jeugddijkgraaf gekozen. De functie van jeugddijkgraaf is voor een jaar.

Terug naar het nieuwsoverzicht