Aanvraag Greenport Horti Campus voor bijdrage Nationaal Groeifonds goedgekeurd

Aanvraag Greenport Horti Campus voor bijdrage Nationaal Groeifonds goedgekeurd

De Greenport Horti Campus, waar Lentiz (mbo) samen met Inholland (hbo) onderdeel van is, ontvangt een grote financiële bijdrage uit het Nationaal Groeifonds voor het versterken van de samenwerking tussen bedrijven, voortgezet onderwijs, mbo en hbo rondom leren en innoveren. De aanvraag werd gedaan namens tientallen bedrijven en organisaties uit de Greenport West-Holland.

De totale aanvraag van de Greenport Horti Campus bedraagt 22 miljoen euro, inclusief de bijdrage vanuit het Nationaal Groeifonds voor komende vier jaar van 9 miljoen euro. Die bijdrage zal worden gebruikt voor een nóg betere samenwerking tussen bedrijven, brancheorganisaties, overheden en onderwijs om talent aan te trekken en goed op te leiden en bij de bedrijven te krijgen. De focus ligt op het digitaal vaardiger maken van medewerkers in de glastuinbouw en hen beter kunnen om laten gaan met de vraagstukken rondom energieneutraal.

Investeren in medewerkers
Bedrijven in de glastuinbouw op het gebied van teelt, techniek en logistiek behouden hun vooraanstaande positie door continue te investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers. Deze aanpak van Leven Lang Ontwikkelen zorgt voor goed gekwalificeerde en gemotiveerde medewerkers die meegroeien met de snelle ontwikkelingen en innovaties van de glastuinbouwcluster.

Intensiveren samenwerking is basis
“Voor versterking van zowel het beroepsonderwijs als de glastuinbouwsector is partnership in de regio nodig”, vertelt Rick van Dam, voorzitter Raad van Bestuur Lentiz. “We werken nauw samen met alle partijen van de Greenport Horti Campus locaties Westland, Oostland en Barendrecht/Ridderkerk. Met elkaar creëren we een basis voor voldoende en goed opgeleide medewerkers op mbo- en hbo-niveau. ”

Aanvraag door grote partijen in de regio
De aanvraag door de Greenport Horti Campus is gerealiseerd door de krachtenbundeling van tientallen organisaties, bedrijven en overheden uit de Greenport West-Holland, namelijk: Lentiz, Inholland, (mkb-)bedrijven, tuinbouwondernemers, brancheorganisaties AVAG, Glastuinbouw Nederland en Groenten Fruithuis, Royal FloraHolland, VNO NCW-West /Oostland /Westland Midden-Delfland, AgroEnergy, Dutch Fresh Port, HortiHeroes, Rabobank, Security Delta (HSD), World Horti Center Expo, Delphy, Vertify, WageningenUR Glastuinbouw, Metropool Regio Rotterdam Den Haag, gemeenten Barendrecht, Lansingerland en Westland en Provincie Zuid-Holland. In de uitvoering zijn meer partijen betrokken.

Terug naar het nieuwsoverzicht